8 open-world games in 2022 om nog naar uit te kijken

Article
maandag, 11 juli 2022 om 13:30
xenoblade chronicles 3 battle1f1656450494
2022 is alweer meer dan halverwege. Het eerste halfjaar had een aantal toffe games waar we van konden genieten, waarbij het de open-world games waren die ons pas echt omver wisten te blazen. Heeft het komende halfjaar nog veel moois voor ons in petto op dat vlak? Dit zijn acht open-world games in 2022 om nog naar uit te kijken!

Xenoblade Chronicles 3

Releasedatum: 29 juli
Als eerste staat Xenoblade Chronicles 3 nog op de planning. Deze JRPG bevat een reusachtige open-world om van te genieten en dat op de Nintendo Switch. 29 juli moet de game verschijnen, een paar maanden eerder dan Nintendo oorspronkelijk dacht.
Gezien de game een Switch-exclusive is, komt daarmee ook direct het grootste struikelblok. Xenoblade Chronicles 3 is namelijk ook direct de lelijkste open-world game in deze lijst (al doet Pokémon ook een serieuze gooi naar die titel). De Switch kan simpelweg niet opboksen tegen het grafische pracht en praal dat op andere (next-gen) consoles mogelijk is.
Toch mag de game niet onderschat worden, want ontwikkelaar Monolith Softh is heer en meester in het ontwikkelen van een diepgaand verhaal dat nauw verbonden zit aan de werelden waarin je ronddwaalt. In het nieuwste deel doe je dat met een groep met zes leden, onder leiding van Noah en Mio. Tel daarbij de unieke combat mechanics van Xenoblade bij op en je hebt een reusachtig avontuur om van te genieten.
saintsrowf1650382004

Saints Row

Releasedatum: 23 augustus
Volition wil vernieuwen met het nieuwste deel in de Saints Row-reeks. De game die voor 23 augustus gepland staat is dan ook geen vijfde deel, maar een daadwerkelijke reboot. Het resultaat is een compleet nieuwe setting alsook een nieuwe bende die je kunt opbouwen.
Santo Ileso is de nieuwe speeltuin waarin je je bende opbouwt en dat terwijl al drie criminele organisaties aanwezig zijn. Het is aan jou om de negen districten die Santo Ileso op te eisen voor jezelf om de koning van de onderwereld te worden. Hiervoor heb je talloze wapens en wagens in je arsenaal, samen met een prachtige basis die je, net als je personage en volgelingen, naar hartelust kunt aanpassen.
gotham knightsf1654789469

Gotham Knights

Releasedatum: 25 oktober
De Batman-familie krijgt het heet onder de voeten in Gotham Knights, de volgende titel in deze lijst met beste open-world games in 2022 om nog naar uit te kijken. In deze game van Warner Bros. Montreal krijg je het aan de stok met de beruchte Court of Owls, een ondergrondse organisatie die Gotham vanuit de schaduw bestuurt. In de stripboeken bleek de geheimzinnige organisatie een uitstekende uitdaging voor Batman, maar in de game gaat het er iets anders aan toe. Batman is namelijk dood en dus is het aan de rest van de Bat-familie om de problemen op te lossen.
In de game krijg je vier leden uit de familie onder de knoppen: Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin. In tegenstelling tot eerdere Batman-titels krijgt Gotham Knights naast een open-world Gotham City meer RPG-elementen. Zo kun je je personages levelen en is de game ook nog eens co-op. Of het een goede keuze is, moet blijken wanneer de game op 25 oktober verschijnt.
god of war ragnarokf1671538295

God of War Ragnarok

Releasedatum: 9 november
We schakelen door naar de game waar we nog het meest naar uitkijken als het open-world games betreft. God of War Ragnarok is de naam van het beestje, het langverwachte vervolg op God of War (2018). Waar dat deel nog te classificeren viel als een actie-RPG lijkt het nieuwste deel nog groter en ambitieuzer te worden.
De wereld(en) lijken groter dan ooit te worden en verwacht wordt dat er meer open-world-elementen te vinden zijn. Die had de 2018-titel tot op zekere hoogte natuurlijk ook al via een aantal side quests, verzamelobjecten waarmee je Kratos’ speelstijl kon aanpassen en een questline die het tweede deel opzette in de vorm van de Valkeries.
Vermoedelijk doet het tweede deel hier nog een stapje bij doordat God of War Ragnarok naar alle waarschijnlijkheid Asgard introduceert. Het Noorse rijk van Thor en Odin werd in het eerste deel al flink geteased, maar de post-credit-scene van deel 1 maakt duidelijk dat Thor een grote rol zal spelen in deel 2. Als we daadwerkelijk Asgard gaan verkennen, ligt het voor de hand dat we ook een scala aan personages tegenkomen die misschien wel een handje hulp kunnen gebruiken waardoor de game ineens open kan barsten met side quests.
pokemonscarletf1676998366

Pokémon Scarlet & Violet

Releasedatum: 18 november
Game Freak heeft het maar druk in 2022. Dit jaar brengt de ontwikkelaar namelijk niet één, maar twéé Pokémon-games op de markt. Nadat Pokémon Legends Arceus begin dit jaar verscheen, staat voor dit najaar Pokémon Scarlet (en Violet) op de planning. In tegenstelling tot Legends Arceus wordt deze game wel een ware open-world game. Zo maakt de ontwikkelaar nadrukkelijk duidelijk.
De Switch-game belooft een compleet nieuwe generatie voor te schotelen, vol met nieuwe Pokémon om te vangen. Overigens mag ook gesteld worden dat deze game misschien nog de titel van lelijkste open-world game afsnoept op deze lijst. Game Freak staat immers niet bekend om haar grafische kunsten. Wel krijgt de game volledige 4-speler co-op, eveneens een gloednieuwe feature voor de Pokémon-reeks.
hogwarts legacy screenf1674732515

Hogwarts Legacy

Releasedatum: Q4 2022
Hogwarts Legacy is door ontwikkelaar Avalanche Software zelf al bestempelt als open-world game en we begrijpen waarom. Je kunt namelijk met een zelfgemaakt personage heel Hogwarts verkennen, inclusief een aantal bekende locaties buiten het kasteel. De locaties die je ontdekt zitten ook nog eens vol met geheimen om te ontdekken en het zal ons niet verbazen als we talloze side quests krijgen van professoren en andere klasgenoten.
Daarbij schotelt Hogwarts Legacy tal van RPG-elementen voor waardoor je nog meer vrijheid hebt om jezelf als vijfdejaars tovenaar aan te passen. Opvallend is wel dat de open-world slechts uit een aantal locaties bestaat, al is één daarvan natuurlijk wel een magisch kasteel met flink wat verdiepingen en zelfs een angstaanjagende kerker.
2021 06 14 avatar 1f1680607861

Avatar: Frontiers of Pandora

Releasedatum: 2022
De meest mysterieuze titel hebben we bijna voor het laatst bewaard. Het betreft de nieuwe Ubisoft-game ontwikkelt door Massive Entertainment. In deze open-world action-adventure game krijg je de controle over een Na’vi terwijl je door de Western Frontier reist, een compleet nieuwe regio in de Avatar-wereld die James Cameron in 2009 voor het eerst op het witte doek toverde.
Ubisoft heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt voor de game en qua beelden hebben we ook nog maar weinig van de titel gezien. Daar kan binnenkort alleen wel eens verandering in komen. Ubisoft is namelijk aanwezig tijdens gamescom 2022, waar we wel eens meer van de game kunnen gaan zien.
Dat Avatar: The Way of Water, het vervolg op de 2009-film, voor het einde van het jaar op de planning staat, spreekt ook in het voordeel van Avatar: Frontiers of Pandora. Het is aannemelijk dat Ubisoft de release rondom de filmrelease wil plannen. Na het succes van The Witcher op Netflix is duidelijk dat je op die manier tal van nieuwe fans voor je kunt winnen en de game zomaar een paar miljoen extra exemplaren verkoopt.
forspokenf1624549749

Forspoken - Uitgesteld

Releasedatum: was 11 oktober 2022, nu 23 januari 2023
Forspoken is misschien wel de meest vreemde eend in de bijt als het aankomt op open-world games die in 2022 nog in aantocht zijn. In deze door Square Enix-uitgegeven titel speel je als Frey die in een magische wereld belandt waar ze ineens bijzondere krachten heeft. Met die krachten kun je bijvoorbeeld dingen opblazen met je gedachten, maar heb je ook de optie om extreem snel door de wereld heen te bewegen.
In Athia krijgt Frey het aan de stok met de Tantas, een ras dat als tiran regeert over de magische wereld. Frey wil alleen wel weer terug naar huis (New York City) en hoe ze dat gaat doen is nog maar de vraag. Daar kun je niet meer op 11 oktober achter komen, want de game is inmiddels uitgesteld naar 23 januari 2023. Dat is wanneer deze game van Luminous Productions, ontwikkelaar van Final Fantasy XV, nu verschijnt.