Nicolas Cage gaat de geliefde vampier Dracula spelen

News
donderdag, 02 december 2021 om 10:30
Nicolas Cage gaat Dracula spelen in de nieuwste monster film Renfield. Dat meldt Variety. Count Dracula is bekend uit het boek van Bram Stoker, en wordt nu verfilmd met Cage in één van de hoofdrollen.
Erg veel rondom de film Renfield is nog niet bekend. Wel weten we dat handlanger van Count Dracula, R.M. Renfield, gespeeld zal worden door Nicholas Hoult (Mad Max Fury Road). Renfield is een inwoner van een inrichting, en de film volgt alle daden van deze losgeslagen handlanger. De reden dat Renfield in een inrichting zit, komt doordat het lijkt alsof deze man leidt aan waanbeelden. Later wordt ontdekt dat Renfield onder invloed is van Count Dracula. Tot slot speelt de film zich af in onze huidige tijd, wat voor een interessant concept zal zorgen. Normaal spelen de verhalen van Dracula zich namelijk af aan het einde van de 19de eeuw.
Renfield moet een origin story voorstellen. Zo zullen we ontdekken hoe Renfield onder de invloed van Dracula komt. Het huis van Dracula ligt in ieder geval niet ver van de mentale inrichting vandaan. De film wordt geregisseerd door Chris McKay en is gebaseerd op een origineel verhaal van Robert Kirkman. Het script is geschreven door Ryan Ridley.

Waarin is Cage nog meer te zien?

Cage heeft ontzettend goede reviews gekregen op zijn laatste film Pig. De acteur is weer bezig aan een flinke opmars, en is binnenkort ook te zien in The Unbearable Weight of Massive Talent. Cage speelde de laatste tijd voornamelijk in indie films, maar voor The Unbearable Weight of Massive Talent maakt hij een uitzondering. In 2022 komen er nog drie andere films uit waarin Nicolas Cage in speelt, namelijk The Retirement Plan, The Old Way en Butcher’s Crossing.