Dying Light 2 Stay Human heeft eindelijk gold status gekregen

News
donderdag, 02 december 2021 om 11:00
dying light 2f1622447869
Techland, het bedrijf achter Dying Light 2: Stay Human heeft bekendgemaakt dat de game nu officieel de gold status heeft gekregen. Dit betekent dat de game eindelijk af is, op discs kan worden gedrukt en de releasedatum waarschijnlijk gaat halen. Dit heeft de studio bekendgemaakt op Twitter.
Techland viert op Twitter dat de basis van Dying Light 2: Stay Human nu af is. De game kan momenteel gedrukt worden op de discs. Dat de game nu af is betekent niet dat er geen aanpassingen meer zullen worden gedaan, de komende maanden voor de release zal de game nog door verschillende mensen kunnen worden getest en op basis van de feedback zullen er nog aanpassingen worden gedaan. Eventuele veranderingen kunnen dan via een patch worden doorgevoerd.

Dying Light 2 vaak uitgesteld

Oorspronkelijk zouden we Dying Light 2 ergens in 2020 kunnen spelen. Later kreeg de game toch een officiële releasedatum voor december 2021, maar de game is daarna opnieuw door Techland uitgesteld. Momenteel is het plan dat de game in februari 2022 beschikbaar zal worden. Gezien dit nieuws lijkt het er wel op dat Techland deze datum gaat halen.
Dying Light 2 is het vervolg op de eerste Dying Light game uit 2015. De komst van de game is al een aantal jaar geleden aangekondigd, maar door problemen zoals de coronapandemie heeft de ontwikkeling nogal wat vertraging opgelopen.
De game speelt zich jaren af na de eerste game en laat een hele nieuwe wereld zien. In deze wereld hebben de mensen zich aangepast aan de wereld waar ze nu in leven en kan de protagonist zich aansluiten bij verschillende facties. Net zoals bij de eerste game is parkour een belangrijk onderdeel om in leven te blijven.