Niantic brengt Pokémon GO feature terug na veel kritiek van spelers

News
donderdag, 26 augustus 2021 om 10:00
pokemon gof1625565538
Spelers van Pokémon GO waren niet bepaald blij met de verwijdering van een paar geliefde features. Na veel kritiek heeft Niantic nu besloten om één populaire feature per direct terug te brengen.
Ontwikkelaar Niantic luistert duidelijk naar haar spelers. Nadat er veel kritiek is geweest op een aantal veranderingen aan Pokémon GO, heeft de studio besloten om een populaire feature per direct terug te zetten in de game. Dat laat de ontwikkelaar weten door middel van een Tweet.
De feature die wordt teruggebracht is de zogeheten extended range feature. De optie zorgt ervoor dat de Pokéstop Interaction Radius wordt verhoogd van 40 naar 80 meter. Naast het terugbrengen van de feature zegt Niantic dat het daarnaast ook met andere veranderingen zal komen op basis van de feedback van de spelers. Daarvoor is een speciale task force in het leven geroepen. De andere veranderingen zullen op 1 september worden gedeeld.

Spelers op de bres voor Pokémon GO

De reden voor het terugbrengen van de feature, is een grootschalige actie die spelers van Pokémon GO in het leven hebben geroepen. De fans waren namelijk niet blij met het verwijderen van een aantal functies, die juist waren geïmplementeerd voor de corona-pandemie.
In een open brief gaven spelers aan dat in veel landen het coronavirus nog steeds zeer actief aanwezig is, maar dat de features ook andere voordelen met zich meebrengen. Zo hoeven spelers minder snel gevaarlijke straten over te steken of zich genoodzaakt voelen om privé-terrein te betreden.