'Netflix zet een streep door Horizon Zero Dawn-serie'

News
vrijdag, 05 juli 2024 om 10:00
horizon zero dawn wint dutch game awards 119479f1642075160
De wereld van Horizon wordt niet verder uitgebreid op Netflix. De streamingdienst heeft naar verluidt een streep door het plan gezet, na beschuldigingen aan het adres van de showrunner.
Guerrilla is de laatste jaren erg groot geworden en één van de belangrijkste studio’s van PlayStation. De Horizon-franchise wordt ook steeds verder uitgebreid, zoals een LEGO-game en een multiplayer project. In samenwerking met Netflix zijn er daarnaast plannen om een serie te maken van Horizon Zero Dawn.
Maar het project is in zwaar weer terechtgekomen. Eerder deze week meldde Rolling Stone dat Steve Blackman beschuldigd is van ‘giftig, pesterig, manipulatief en vergeldend gedrag’. Dat gedrag zou plaats hebben gevonden op de set van The Umbrella Academy, de Netflix-serie waar Blackman de showrunner van is.
Twaalf stafleden hebben hun beklag gedaan bij de personeelsafdeling. Blackman zelf zegt dat de claims ‘onwaar’ zijn en ‘compleet absurd’.
Volgens Cheyenne Roundtree, de reporter van Rolling Stone, heeft Netflix nu besloten om de samenwerking met Blackman helemaal stil te leggen. Als gevolg zijn ook de andere projecten van de showrunner geannuleerd.

“Rolling Stone heeft vernomen dat twee van Umbrella Academy-showrunner Steve Blackmans projecten die in ontwikkeling waren bij Netflix, een Horizon Zero Dawn-serie en een originele serie, Orbital, niet langer doorgaan.”

Gaat de serie nog verder?

Het is natuurlijk de vraag of er nog een toekomst is voor de Horizon Zero Dawn-serie. Netflix en PlayStation zouden verder kunnen gaan zonder Blackman. Beide partijen hebben nog niet gereageerd op de berichten van Rolling Stone.
PlayStation is de laatste tijd flink bezig om game-franchises uit te breiden naar het witte doek en het televisiescherm. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk The Last of Us, waar momenteel het tweede seizoen van in productie is. Maar daarnaast zijn er producties geweest van Gran Turismo en Twisted Metal en wordt er druk gewerkt aan een film van Ghost of Tsushima.

Populair Nieuws

Laatste Reacties