Deze Horizon game gaat een hele andere kant op met Aloy

Article
woensdag, 26 juni 2024 om 15:00
lego horizon1
Er komt een nieuwe Horizon-game aan dit jaar! Het gaat alleen niet om een open-world game voor de PlayStation 5, maar een LEGO-game die de reeks in een compleet ander jasje stopt. Dit zijn vijf LEGO Horizon Adventures gameplay details die je nog niet wist!

1. Bekende stemmen en verhaal

Wat als eerste opvalt in LEGO Horizon Adventures is dat de game vol bekende stemmen zit. Dat komt doordat de cast van de originele twee Horizon-games terugkeert om ook de stemmen van de LEGO-versie in te spreken. Ashley Birch spreekt daarom dus gewoon weer Aloy in.
Dat zal voor haar wellicht als déjà vu aanvoelen, want in LEGO Horizon Adventures wordt het verhaal van Horizon Zero Dawn opnieuw verteld. Daarbij wordt wel wat geschaafd, zodat deze beter voor het jonge publiek te volgen is. Het is dan ook geen strakke hervertelling, maar ook geen parodie.
Veder is de bekende LEGO-humor volop aanwezig. “We wilden grappen maken over de IP en de zelf refererende humor van LEGO gebruiken”, vertelde James Windeler, narratieve regisseur van Guerrilla aan Gamespot.

2. Grafische en performance modus

Een ander opvallend detail voor LEGO Horizon Adventures is dat de game twee modi heeft waaruit je kunt kiezen. Er is op PlayStation 5 een performance modus die in 60 frames per seconde (fps) draait. De andere optie is een grafische modus die standaard op 30 fps staat en juist de schoonheid voorop stelt.

3. Multiplayer en herspeelbaarheid

Ook is LEGO Horizon Adventures via multiplayer te spelen middels online en lokale co-op. Met maximaal twee spelers gelijktijdig kun je het verhaal van de LEGO-game ervaren, dat overigens aanzienlijk korter is dan Horizon Zero Dawn zelf. De open-world game uit 2017 was zo’n 22 uur om alleen het verhaal te ervaren, terwijl de LEGO-titel zo’n acht uur lang is.  
Wel wordt in verschillende previews gesproken over dat de game bepaalde elementen moet krijgen die bijdragen aan de houdbaarheid van de game. Dat wil zeggen dat er een herspeelbaarheidsgehalte is, maar in welke vorm is nog niet duidelijk (net als de releasedatum).
lego horizon adventures

4. Spelen zonder Aloy

Hoewel de Horizon-games vooral gekenmerkt worden door hoofdpersoon Aloy hoef je in de LEGO-game niet als haar te spelen. Zo blijkt uit de trailer die tijdens de Nintendo Direct getoond werd. Daarin viel op dat Varl en Erend in een co-op setting door de wereld aan het rennen waren.
Een aantal speciale aanvallen kwam daarbij ook voorbij. Zo kon Erend een haai gooien naar vijanden. Beide personages die in de hoofdgames een bijrol hebben, krijgen daarnaast ook kledingkast vol alternatieve pakken als we de trailers mogen geloven. Of het duo ook speelbaar is in de hub-wereld moet nog blijken.

5. Spelen op de Switch

Tot slot is er nog het feit dat LEGO Horizon Adventures niet alleen op de PlayStation 5 verschijnt. De game verschijnt ook op de Switch">Nintendo Switch en dat is uniek. Het is de eerste keer dat PlayStation een game uit eigen stal vrijwillig uitbrengt op het platform van de concurrent.
Voor jou betekent het dat je LEGO Horizon Adventures ook onderweg kan spelen door de game op de Switch te halen. Wel is al duidelijk te zien dat het spel grafisch minder mooi is op de hybride van Nintendo. Zoveel werd duidelijk met de trailer die tijdens de Nintendo Direct werd getoond (die je hierboven kunt zien).

Populair Nieuws

Laatste Reacties