Kijk de GP van Groot-Brittannië zo zonder Viaplay

Article
vrijdag, 05 juli 2024 om 11:00
gp groot brittannie start 2022f1688455190
Na de chaotische GP van Oostenrijk belooft de volgende race weer voor vuurwerk te zorgen. En zo kan je de GP van Groot-Brittannië bovendien gratis live volgen.
Het leek er een lange tijd op dat Max Verstappen met speels gemak de GP van Oostenrijk zou winnen. De Nederlander lag zo’n beetje de hele race voor met een ruime voorsprong, onder het gejuich van een leger Oranje fans. Maar tijdens de tweede pitstop ging het helemaal mis, met veel chaos tot gevolg.
Uiteindelijk heeft Verstappen zijn voorsprong in het klassement op Lando Norris nog weten uit te breiden, maar de vriendschap tussen de twee lijkt wel een deukje te zijn opgelopen. En het is de vraag hoe het de rest van het seizoen zal gaan tussen de twee. In ieder geval is er niet veel tijd om na te praten over wat er zich allemaal heeft afgespeeld in de bergen van Spielberg, want dit weekend is het alweer tijd voor de volgende Grand Prix.

Het hol van de leeuw

En het is meteen een spicy race voor de strijd in het kampioenschap. De GP van Groot-Brittannië staat namelijk op het programma, wat betekent dat Verstappen zal proberen om Norris van zich af te houden in het hol van de leeuw.
De voorgaande jaren was het al een circuit waar de Nederlander niet met open armen is ontvangen. Sinds 2021 kan de regerend wereldkampioen rekenen op een kanonnade aan boegeroep. Tenzij Verstappen crasht of andere problemen heeft, dan zal het publiek voor hem juichen.
Silverstone is daarnaast een circuit wat McLaren goed ligt. Vorig jaar wist Norris al dichtbij zijn concurrent te komen op het legendarische asfalt, wat betekent dat de Brit dit jaar een heel goede kans heeft om te winnen. Het zal dus ongetwijfeld een bloedstollende race worden.
lando norris gp abu dhabi 2023

Gratis de GP van Oostenrijk kijken

Om alles live te volgen op Silverstone, heb je een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro. Dat zijn de twee streamingdiensten die rechten voor de Formule 1 in handen hebben. Maar er is ook een manier om de Grand Prix gratis te bekijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 weer anders geregeld. Zo was het eerst nog Ziggo die hier de sport mocht uitzenden en nu is die licentie - tot in ieder geval het einde van dit seizoen - in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports een monopolie op de sport, met de hoofdprijs als gevolg voor de fans. En in andere landen is F1 helemaal gratis op de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen die in die laatste categorie valt is Luxemburg. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via RTL Zwee. Je kan die uitzending alleen niet zomaar vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Luxemburg wordt geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing voor het zogeheten geo-blocking: een Virtual Private Network.
Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent met een server en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of streamingdienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de race in Groot-Brittannië volgen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties