Netflix wil een jonger publiek via TikTok-achtige video's

News
dinsdag, 09 november 2021 om 11:00
netflixf1671701243
Netflix introduceert volgende week nieuwe TikTok-achtige video's voor de streamingdienst. De nieuwe clips zijn bedoeld om jongere kijkers te trekken. Dit bevestigt Netflix tegenover Bloomberg.
De test van de streamingdienst gaat volgende week van start, maar hoeven we in Nederland nog niet te verwachten. Netflix lanceert de test in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Canada, Australië en Ierland. Voor Nederlanders is het nog even afwachten dus.
Het is niet de eerste keer dat Netflix op deze manier nieuwe features test. Dezelfde methode werd ook gebruikt toen de Shuffle-feature getest werd. Na de succesvolle test werd de functie officieel uitgerold wereldwijd. Of dat voor de TikTok-achtige video's ook geldt, hangt dus af van de test.

TikTok-achtige Netflix video's zijn promo's

Bloomberg meldt dat Netflix met de nieuwe videovorm jongere kinderen aan het platform wil binden. Het idee is dan ook dat de korte video's promoties zijn van programma's die Netflix op haar streamingdienst heeft staan. De clips moeten daarbij tevens helpen met het vinden van nieuwe films en series.
Een groot verschil met de video's op TikTok is er wel met de Netflix-versie. Je kunt namelijk maximaal 20 video's per keer bekijken in plaats van een eindeloze stroom. Tevens zijn de video's op Netflix in horizontale modus te bekijken in plaats van verticaal.
Voor nu is het dus nog wel even afwachten om te zien of de functie ook naar Nederland gaat komen. Zit jij te wachten op deze video's? Laat het ons weten in de reacties.