Netflix voegt nóg een oorlogsfilm toe!

News
dinsdag, 28 september 2021 om 13:00
netflix 4011807 1920f1641637012
Meer goed nieuws voor Netflix-fans, want er komt weer een nieuwe oorlogsfilm aan! Dit keer is het geen film van Nederlandse bodem, maar een nieuwe Franse oorlogsfilm.
Niet zo lang geleden kwam er het nieuws dat de film A Call To Spy op Netflix kwam. Dit is een oorlogsfilm die het verhaal van het geheime leger van Winston Churchill toont. Jonge vrouwen worden opgeleid tot spion en moeten informatie van de Duitsers zien te krijgen zodat ze Hitler altijd een stapje voor kunnen zijn.
Ook De Slag om De Schelde en 1917 zijn binnenkort op Netflix te vinden en om het feest helemaal compleet te maken wordt de nieuwe oorlogsfilm The Army Of Crime ook aan de lijst toegevoegd. Deze Franse film, die als originele titel L’Armée du Crime heeft, staat nu al live op Netflix. Mocht je net klaar zijn met Lupin of A Call To Spy, dan kun je meteen door naar deze knaller.

Waar gaat deze Franse film over?

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is uitgekomen in 2009. In het verhaal zien we de jonge dichter Missak Manouchian, die zich bij het Franse verzet aansluit. Duitsland heeft Parijs al overgenomen en net als in Nederland heeft Frankrijk een verzet opgebouwd.
De verzetsgroep in Parijs bestaat uit Polen, Joden, Hongaren en Armenen. Hun doel is enorm simpel: de Franse verraders aanpakken en een stokje steken voor de plannen van de Duitsers. Het verzet komt met allerlei sluwe plannetjes om de onvrede richting Hitler te uiten.
Opvallend is ook dat volgens geruchten dit Franse verzet de echte Inglourious Basterds zijn. De bekende film van Quentin Tarantino zou hierop dus mogelijk gebaseerd zijn.