Nominaties Gouden Kalf bekendgemaakt

News
dinsdag, 28 september 2021 om 12:00
pexels pixabay 274937f1640954866
De grootste prijs voor Nederlandse films is natuurlijk het Gouden Kalf. Al vanaf 1981 wordt deze prijs uitgereikt en aanstaande vrijdag zal de 41e winnaar bekend worden gemaakt. De nominaties vind je alvast hier!
Op 27 september zijn de nominaties voor het Gouden Kalf bekendgemaakt. De meeste nominaties werden binnengesleept door de Nederlandse film De Veroordeling. Deze kreeg er maar liefst tien op zijn naam!
De Slag om De Schelde kwam kort daarachter met negen nominaties. Een andere bekende op de lijst Beste Films is De Oost. Dit betekent dat er dit jaar twee Nederlandse oorlogsfilms op het lijstje staan.
Het Gouden Kalf gaat er dit jaar wel wat anders aan toe. Er wordt één Gouden Kalf uitgereikt aan de beste hoofdrolspeler, maar ook één aan de beste bijrol. Hetzelfde riedeltje geldt ook voor de categorie dramaseries. Wat ook nieuws is, is dat de beste hoofdrolspeler in een korte film een kans maakt op een Gouden Kalf. Op 1 oktober zal de uitreiking van de Kalveren zijn.

Krijgt het publiek nog wat te zeggen?

Naast de nominaties heb je natuurlijk ook nog de kansen vanuit het publiek. De kanshebbers zijn al bekendgemaakt en tot 29 september kan het publiek stemmen op één van deze drie meest bezochte bioscoopfilms. Dit zijn Bon Bini: Judeska In The House, De Luizenmoeder en Slag om De Schelde. Uiteraard is deze uitreiking, net als de anderen, op 1 oktober live te zien.
In 2020 ging de prijs voor de beste film naar BULADÓ. Deze film laat mooi het gigantische verschil tussen de Surinaamse en Nederlandse cultuur zien. De film heeft ontzettend mooi camerawerk en een mooie vorm van magisch realisme. Maar wie zal in 2021 de opvolger zijn voor de prijs van Beste Film? We zien het 1 oktober.

Populair Nieuws