Hitserie The Crown stopt met filmen na overlijden Elizabeth II

News
vrijdag, 09 september 2022 om 14:30
the crownf1584692903
Na het overlijden van koningin Elizabeth II op 96-jarige leeftijd stromen er overal eerbetonen en betuigingen van respect binnen. Ook Netflix kan het overlijden van The Queen niet negeren. De opnames van The Crown worden waarschijnlijk stilgelegd.
Netflix’ hitserie The Crown volgt het leven van Elizabeth II van haar jongere jaren tot de wat recentere geschiedenis. Het overlijden van de koningin is dan ook geen feit dat de productie kan negeren. Peter Morgan, de schrijver van de serie, verwacht dat de opnames stilgelegd worden.
“The Crown is een liefdesbrief aan [de koningin] en voor nu heb ik niets toe te voegen, alleen stilte en respect,” laat Morgan weten (via Deadline). “Ik denk dat we de opnames ook uit respect stilleggen.”
Morgans verwachting komt overeen met eerdere beloftes van regisseur Stephen Daldry. Hij gaf toen The Crown in productie ging ook al aan dat als Elizabeth II zou komen te overlijden terwijl de serie nog in productie was, de productie een tijdje stilgelegd zou worden. Netflix heeft als bedrijf nog niet bevestigd dat de opnames inderdaad stilgelegd worden.

Wanneer komt het nieuwe seizoen van The Crown op Netflix?

The Crown is momenteel bezig met de opnames voor seizoen 6 en seizoen 5 moet in november op Netflix komen. Dit seizoen speelt zich af in de jaren 90 en is het debuut van Imelda Staunton als Elizabeth II. Seizoen 6 was bedoeld als het laatste van de serie. Het is onbekend of er iets aan de plannen wordt veranderd naar aanleiding van het overlijden van de koningin.

Populair Nieuws