De beste racesturen om je racing games mee te spelen

Article
vrijdag, 09 september 2022 om 15:15
logitech g920f1660917250
Racing games worden steeds realistischer, maar als je je echt een coureur wil voelen, dan kan je niet zonder een racestuur. Wij hebben de beste racesturen in alle prijsklassen voor je op een rij gezet.

Logitech G920/G92 Driving Force - Beste allrounder

Racing games zijn momenteel zeer populair. Dat is ook niet zo vreemd, want er zijn veel verschillende, sterke titels waar gamers nu uit kunnen kiezen. En ook qua mate van realisme en moeilijkheidsgraad is er veel verschil. Zo kan je kiezen voor meer toegankelijke titels als F1 22 en Dirt 5, maar ook games die extreem veel diepgang kennen als iRacing en Assetto Corsa.
Ongeacht welke racing game je speelt, de ervaring wordt een stuk leuker en realistischer in combinatie met een racestuur. Als je twijfelt door de enorme keuze aan verschillende racesturen, dan ben je vrijwel altijd aan het juiste adres met de Logitech G920 of G92 Driving Force - afhankelijk van het platform waar je het racestuur mee wil gebruiken.
Met de Logitech G920/G92 heb je namelijk meteen alles in huis waar de meeste spelers naar op zoek zijn in een racestuur. Zo is het leren stuur van hoge kwaliteit, kan je genieten van force feedback, komt alles geleverd met verstelbare pedalen en achter het stuur zitten paddles om mee te schakelen. Op die manier heb je alles in één keer in huis voor een redelijk betaalbare prijs.
hori racing wheel apexf1660917397

Hori Racing Wheel APEX - Beste budget racestuur

Natuurlijk heeft niet iedereen het budget voor een racestuur van ruim 200 euro. Helemaal niet als je ook net je spaarcenten hebt gestopt in een gloednieuwe game die alleen voor de hoofdprijs te vinden is. We raden je in dat geval alleen niet aan om voor de goedkoopst mogelijke optie te gaan.
Als je voor een meer budget racestuur wil gaan, dan is de Hori Racing Wheel APEX je beste optie. Dit racestuur heeft namelijk meerdere opties om in te stellen, zoals de dead zone en gevoeligheid van de pedalen, en het pakket is van een vrije hoge kwaliteit. Er zit alleen geen force feedback op het stuur, waardoor het allemaal net wat minder realistisch aan zal voelen. Toch krijg je voor de prijs een zeer goed racestuur met de Hori Racing Wheel APEX!
thrustmaster t300 rs gtf1660917520

Thrustmaster T300 RS GT - Beste premium racestuur

Wil je voor de neusje van de zalm gaan op het gebied van racesturen - zonder duizenden euro's kwijt te zijn voor een complete Fanatec setup - dan ben je met de Thrustmaster T300 RS GT aan het juiste adres. Dit racestuur heeft namelijk alles waar een racehartje naar begeert.
Zo krijg je niet alleen een stuur in je handen van zeer hoge kwaliteit, de T300 RS GT heeft een verbeterde, borstelloze motor. Dit betekent dat het stuurwiel muisstil is, maar tegelijkertijd een zeer krachtige force feedback heeft. Op die manier lijkt het net alsof je echt in een raceauto zit. Dankzij de magnetische sensor wordt de positie van het stuur nauwkeurig gemeten en is er geen slijtage, waardoor de T300 enorm lang mee kan gaan.
Daarnaast zijn de pedalen niet alleen in gevoeligheid te verstellen, maar ook qua afstand van elkaar en in de hoogte. Met de producten van Thrustmaster heb je bovendien toegang tot een heel scala aan accessoires, zoals een externe koppeling of een realistisch Formule 1-stuur. Het stuur is namelijk los te koppelen van de motor, zodat je hem helemaal kan aanpassen naar eigen smaak.