Verstappen pakt opnieuw een gridstraf voor GP van Italië!

News
vrijdag, 09 september 2022 om 13:59
si202203190303 newsf1647865562
Het team van Red Bull Racing blijft veel vragen van Max Verstappen. De Nederlander moet opnieuw zich een weg naar voren knokken, want hij heeft een gridstraf gekregen voor de GP van Italië voor een motorwissel.
De doorgaans goed geïnformeerde journalist Erik ter Haren van De Telegraaf meldt dat Max Verstappen een gridstraf krijgt voor de Grand Prix van Italië op Monza. Het team van Red Bull Racing heeft namelijk besloten om de ICE (Internal Combustion Engine) te vervangen van de Nederlander. Gelukkig hoeft Verstappen daardoor niet helemaal achteraan te beginnen, hij zal namelijk een gridstraf van vijf plaatsen krijgen.
De reden waarom Red Bull heeft besloten om de ICE nu te vervangen, is omdat het circuit van Monza voorlopig één van de laatste circuits is waar het iets makkelijker is om in te halen. Helemaal voor Max Verstappen achter het stuur van de RB18. De auto van Red Bull is dit seizoen namelijk het snelste op de rechte stukken en Monza zit daar vol mee.
Traditioneel gezien rijden teams dan ook met een minimale achtervleugel, om zo min mogelijk drag te veroorzaken. Er zijn immers weinig bochten waar je veel downforce voor nodig hebt.

Verstappen heeft ervaring met inhalen

Het is niet de eerste keer dat Verstappen zich een weg terug moeten knokken tijdens een Grand Prix. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije kreeg hij namelijk last van een technisch probleem, waardoor hij niet verder kwam dan de tiende startplaats. Uiteindelijk wist Verstappen op zondag toch nog de overwinning te behalen, nadat Ferrari een strategische blunder maakte met Charles Leclerc.
En dat was er natuurlijk nog de Grand Prix van België. Verstappen moest die race vanaf de veertiende plek beginnen, nadat ongeveer de helft van de coureurs een nieuwe motor achterin de auto had geplaatst. Op Spa-Franchorchamps wist de Nederlander pas echt zijn dominantie te tonen en rijdt hij vooraan het veld in ronde 12 en wist hij echt de leiding te pakken in ronde 18.

Populair Nieuws

Laatste Reacties