Netflix Shuffle Play rolt begin dit jaar wereldwijd uit

  Deze week viel op XGN al te lezen dat Netflix op dit moment ruim 200 miljoen abonnees heeft en dat 2020 daarmee ook nog eens hun recordjaar is. Netflix laat het hier alleen niet bij zitten en pakt in 2021 lekker door. Zo brengt de dienst dit jaar elke week een nieuwe Netflix Original uit en gaat het Netflix Shuffle dit jaar wereldwijd uitrollen.

  Wat kunnen we verwachten?

  Deze handige functie werd eerder al in een aantal landen al getest, waaronder Nederland. Hierbij ging het natuurlijk wel over slechts een paar duizend Nederlanders die deze functie mochten uittesten. Deze testen waren klaarblijkelijk zo positief dat Netflix de functie nu helemaal gaat uitrollen.

  Netflix gaat in de eerste helft van 2021 de functie bij iedereen toevoegen. Dit maakte Netflix zelf bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. De functie is zowel te gebruiken via de website als via de app.

  Wat is Netflix Shuffle Play?

  Wat kan ik precies met Netflix Shuffle Play? Als je bijvoorbeeld een nummer wilt luisteren met je favorieten muziekdienst, maar je weet niet welk nummer kun je op shuffle drukken. Er gaat in dat geval dan een willekeurig nummer afspelen, hartstikke handig voor de twijfelaars onder ons.

  Netflix gaat nu werken met datzelfde principe. In plaats van dat jezelf een film of serie uitzoekt kan je op de shuffle drukken. Er verschijnt dan een serie of film die Netflix bij je vindt passen. Dit gebeurt uiteraard niet helemaal willekeurig, maar via het welbekende algoritme.

  Een exacte datum heeft Netflix ons nog niet gegeven, maar de functie zal in de eerste helft van 2021 verschijnen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.