Dit MCU-personage inspireerde Thor’s stemacteur in God of War Ragnarok

News
zaterdag, 12 november 2022 om 14:30
god of war ragnarok headerf1671704240
In God of War Ragnarok ontmoet je verschillende figuren uit de Noorse mythologie, waaronder natuurlijk Thor. Door de populariteit en het succes van de MCU denken veel mensen al snel aan Chris Hemsworths Thor, maar dit karakter diende niet als inspiratie voor Ryan Hurst, de stemacteur verantwoordelijk voor God of Wars Thor. De stemacteur zocht zijn inspiratie namelijk elders in de superheldenfranchise.
In een interview met Variety laat Ryan Hurst weten dat zijn stemacteerwerk geïnspireerd werd door een karakter uit de MCU. Daarbij doelt hij niet op de gelijknamige Thor, maar The Hulk. Hurst legt uit dat beide karakters oncontroleerbare hoeveelheden woede vertonen. Ook houden ze volgens de stemacteur allebei van vechten.

God of War Ragnaroks Thor VS. Marvels Thor

De Thor in God of War Ragnarok verschilt ook veel van de geliefde Thor uit de MCU. Volgens regisseur Matt Sophos wilde het team het tegenovergestelde doen van Marvel, waar alle Aesir goden de slechteriken zijn, terwijl de Giants de helden zijn. Als voorbeeld geeft hij tijdens het interview met Variety het verhaal waarin Thor een familie toestaat om zijn twee geiten op te eten, als ze maar van de botten afblijven. Zo lang de botten namelijk intact zijn, kan hij ze weer tot leven brengen met behulp van zijn hamer Mjolnir.
Dit gaat natuurlijk mis: een van de kinderen breekt een bot en de geit komt tot leven met een kreupel been. Als straf ontvoert Thor beide kinderen en moeten ze tot in de eeuwigheid voor hem werken, iets wat de MCUs Thor nooit zou doen. Dit verhaal werd ook gebruikt in de pitch aan Hurst. ‘’Ze zeiden: We willen dat je Thor speelt. Wat vind je van geiten?’’
God of War Ragnarok is nu al een paar dagen uit. Als je nog niet zeker weet of de game wat voor jou is, lees dan onze review.

Populair Nieuws