Netflix raakt Marvel series definitief kwijt

  De Netflix series van Marvel-helden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Punisher krijgen officieel geen nieuwe seizoenen meer. Dat maakt Comic Book bekend. De reeks van series die in 2015 begon kwam tussen 2018 en 2019 allemaal ten einde, nadat Disney haar plannen bekendmaakte voor streamingdienst Disney+.

  Marvel/ Netflix

  Aan het succes van de series lag het zeker niet. De series, die zich allemaal in hetzelfde ‘universe’ afspeelden, waren zelfs zo populair dat het kwam tot een spin-off serie met Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Ironfist genaamd The Defenders. De reden dat de series niet verder zullen gaan komt door een afspraak tussen Disney en Netflix. In die afspraak stond namelijk dat Netflix de rechten over de Marvel series kwijt zou raken als ze twee jaar na het uitbrengen van het ‘laatste’ seizoen niets meer zouden uitbrengen.

  De rechten voor Iron Fist en Luke Cage zal Marvel om de eerdergenoemde reden dus terugkrijgen. Daredevil en The Punisher zullen daarna snel volgen. Velen houden nog hoop op een terugkeer van vooral de populaire serie Daredevil, maar de kans dat dit daadwerkelijk zal gebeuren is heel klein. Wel zal Marvel in november dit jaar al gebruik kunnen maken van de populaire blinde superheld.

  Abrupt einde van de Marvel series

  Ook al waren ze niet zo populair als Daredevil, vielen ook de andere Marvel helden erg in de smaak op Netflix. Hoewel een aantal seizoenen ook erg tegenvielen, waren de meeste series een groot succes. Het laatste seizoen dat uitkwam van de helden was het tweede seizoen van The Punisher. Het was toen al bekend dat de serie hoogstwaarschijnlijk gecanceld zou worden na dit seizoen. Dit zorgde dan ook voor een abrupt einde. Het is niet bekend of Disney de series wil hervatten op haar eigen streamingdienst.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.