Beste Netflix series die geannuleerd zijn - We missen deze series

  Netflix heeft veel series, maar soms komt het wel eens voor dat er eentje niet doorgaat. Er is bijvoorbeeld te weinig geld beschikbaar of de serie zorgt voor te veel ophef. Toch is er een paar series waarvan we het erg jammer vinden dat ze zijn geannuleerd. Welke zijn dit? Wij vertellen het je in deze special met de beste Netflix series die geannuleerd zijn.

  Phil Bray/Netflix

  5. Marco Polo

  Niccolò Polo is een handelaar die de wereld over reist voor zaken. Zijn zoon Marco Polo laat hij normaal achter bij zijn vrouw, maar op een dag besluit deze handelaar zijn zoon mee te nemen op een meerjarige reis door Azië. Helaas gaat dit fout. De Polo’s worden gevangen genomen door Koeblai Khan, de kleinzoon van Dzjengis Khan die in de 13e eeuw beschikt over de heerschappij van Mongolië.

  Aangezien Niccolò Polo vader van het jaar is, laat hij in zijn zoon als onderpand achter bij Koeblai Khan. In tegenstelling tot Niccolò zijn sommige vaders wel goed, zoals je kunt lezen in ons artikel over de beste vaders in games. Afijn, terug naar de serie Marco Polo. De jonge Marco leert van Koeblai Khan zijn zienswijzen op de wereld terwijl hij ondertussen zijn imperium probeert uit te breiden naar China.

  Deze historische dramaserie was helaas wat te duur voor the Weinstein Company en wat te slecht ontvangen voor Netflix. De reviews waren erg gemengd waardoor de streaming service begon te twijfelen over de serie. Toen Marco Polo ook nog eens een van de duurste series bleek te zijn om gemaakt te worden, was de keuze al snel gemaakt. Dat neemt niet weg dat wij het een van de beste Netflix series vonden en het jammer vinden dat hij geannuleerd is. We genoten wel van een goede dosis historische drama.

  Netflix

  4. The Get Down

  Amerika. New York. De jaren ‘70. Je kunt beter een grammetje cocaïne snuiven dan een pak melk willen drinken in dit tijdperk. Zodra je de metro uitstapt, wordt er een pistool tegen je aangedrukt. Niet alleen is er veel criminaliteit in dit tijdperk binnen New York, maar ook veel muziek.

  In muffe keldertjes en Lower Manhattan breien The Get Down Brother onder leiding van Ezekiel “Book” figuero en DJ Shaolin Fantastic een aantal platenspelers beats aan elkaar om muziek te maken. Op deze manier leggen ze de weg klaar voor Rapper’s Delight. The Get Down is een ode aan het genre hiphop.

  Helaas was dit geen goedkope ode. Doordat er elke keer vertraging was met afleveringen was het een dure grap om de contracten van de acteurs vast te houden. Op een gegeven moment is het geld op en helaas was dit ook zo voor The Get Down. Een stukje muziekgeschiedenis met een lekker lopend verhaal waar we zeer van genoten hebben. The Get Down is zeker een van de beste series op Netflix die helaas geannuleerd is.

  Murray Close/Netflix

  3. Sense8

  Acht mensen zijn verspreid over de wereld, maar zijn toch mentaal aan elkaar gelinkt. Door deze link die ze hebben kunnen ze elkaars zintuiglijke waarnemingen, vaardigheden en gevoelens voelen. In het begin zorgt dit voor veel moeilijkheden en worden mensen hun persoonlijke levens compleet in de war geschopt. Door de serie Sense8 wordt dit gelukkig steeds minder en leren deze “sensates” hiermee omgaan, maar er vormt zich vanzelf een nieuw probleem.

  De gaves van de "sensates" wordt namelijk ook door anderen opgemerkt. Deze band die ontstaat tussen de acht mensen moet ook gebruikt worden om te overleven. Onder leiding van Mr. Whispers wordt er door de BPO (Biological Preservation Organisation) namelijk een jacht gevormd op deze acht mensen die met elkaar gelinkt zijn, waarvan er misschien nog wel meer zijn.

  Helaas waren er niet genoeg kijkcijfers om het hoge budget te kunnen blijven betalen. Dat betekende dus voor Sense8 dat het einde nabij is en dat er geen nieuwe seizoenen meer zullen bijkomen. Gelukkig hebben we wel van een aantal sterke afleveringen met deze bijzondere verhaallijn kunnen genieten en zijn we blij om Sense8 een van de beste Netflix series te kunnen noemen.

  Netflix

  2. American Vandal

  Zevenentwintig auto’s worden beklad en Dylan Maxwell draait ervoor op. Sam Ecklund en Peter Maldonado besluiten op onderzoek te gaan omdat ze zich afvragen of hij het wel echt gedaan heeft. Dit onderzoek leggen ze vast in een documentaire die de vrienden op YouTube plaatsen. Deze werd zo goed ontvangen, dat Peter en Sam worden gevraagd om ook een ander onderzoek uit te voeren.

  Op een katholieke privéschool is er namelijk een criminele vlaag aan de gang van de zogenoemde “turd burglar”. Deze grappenmaker pleegt grote misdrijven die allemaal uitwerpselen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan laxeermiddelen toevoegen in de limonade in de schoolkantine, waardoor iedereen diarree kreeg. Sam en Peter gaan op onderzoek en proberen uit te vinden wie meestercrimineel is.

  De serie American Vandal is simpel in elkaar gezet door middel van twee doodnormale jongens en een laag niveau (letterlijk een seizoen over vandalisme met penissen). Toch weet de serie je alsnog te vermaken en is het zeker een aanrader. Helaas is deze serie door Netflix geannuleerd, maar waarom is nooit helemaal duidelijk geworden. Wel is duidelijk dat American Vandal een van de beste series op Netflix is.

  Cara Howe/Netflix

  1. Daredevil

  Matt Murdock is overdag een blinde advocaat, maar is ‘s nachts een totaal ander persoon. Wanneer de nachten de horizon van Hell’s Kitchen in New York City bereiken komt er samen met het maanlicht nog iets naar boven reiken. Een rode duivel die al het tuig in de straten van New York City de hoeken van de stegen laat zien.

  Daredevil, Matt Murdocks alter-ego, is een held die zonder zijn mogelijkheid om zijn omgeving te bekijken nog steeds alle criminelen weet aan te pakken. Doordat Murdock zijn zicht kwijt is, weet hij extra gebruik te maken van zijn andere zintuigen. Deze zijn dan ook sterker dan bij andere mensen. Langzaamaan komt Murdock terecht in een wereld vol met zware criminelen die worden geleid door Wilson Fisk, die hij wil stoppen.

  Heldhaftig, stoer en spannend. Met deze drie woorden heb je Daredevil al beschreven. Helaas schreven we al in een eerder nieuwsbericht over het geannuleerde vierde seizoen van Daredevil dat de producenten zich willen gaan scheiden van Netflix. Een nieuw seizoen krijgen we dus niet te zien van deze gewelddadige Marvel serie. Het blijft ondanks het missende vierde seizoen op Netflix nog steeds een van de beste series ooit.

  De beste geannuleerde Netflix series

  Gelukkig blijven van al deze beste series de bestaande seizoenen op Netflix staan. We zullen het wel missen om nieuwe afleveringen te bekijken van series als Daredevil en Sense8. Er zijn wel een boel andere series om te bekijken en daar houden zijn wij nog wel even zoet mee. Wat vind jij er van dat deze series zijn geannuleerd? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.