Netflix previews vanaf nu uit te zetten

  Het is één van de frustraties op Netflix: je bent op zoek naar iets om te kijken en twijfelt even bij een titel. Meteen krijgt je een preview voorgeschoteld van de geselecteerde film of serie. Als je je hieraan stoort is er goed nieuws. De Netflix previews zijn vanaf vandaag namelijk uit te schakelen.

  Netflix

  Netflix maakt dit nieuws bekend in een Tweet. Volgens Netflix vinden sommige gebruikers de functie om een automatische preview te krijgen erg handig, maar anderen niet. Daarom wil de streaminggigant mensen de keuze geven om wel of geen voorproefje te krijgen van een film of serie. Vanaf nu is de functie voor Netflix previews dan ook uit te schakelen.

  Om de previews uit te schakelen moet je wel even inloggen via de website van Netflix. Als je via een webbrowser naar je profiel gaat en deze bewerkt kom je de optie tegen. Bij de melding 'Knoppen voor automatisch afspelen' kun je een vinkje verwijderen en vanaf dat moment zal er geen video meer starten.

  Automatisch nieuwe aflevering ook uit te zetten

  Onder deze kop is nog een vinkje te vinden. Dat vinkje kun je uitschakelen als je er niet op zit te wachten om vanzelf een nieuwe aflevering te starten. Dit heeft het voordeel dat Netflix niet zomaar even een compleet seizoen afspeelt terwijl jij in slaap bent gevallen, al stelt Netflix na een paar afleveringen wel de vraag of je nog aan het kijken bent. Het nadeel is met de nieuwe optie alleen wel dat je per aflevering moet bevestigen om verder te kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.