Netflix organiseert tours rondom bekende series

News
donderdag, 16 juni 2022 om 18:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Het aanbod op Netflix is enorm en het ligt voor de hand dat kijkers geregeld via een serie in aanraking komen met een stad. Mocht je één van die steden zelfs hebben uitgekozen als vakantiebestemming, dan heb je deze zomer misschien geluk. Netflix regelt namelijk tours in drie Europese steden.
Netflix heeft door de jaren heen heel wat series naar buiten gebracht die afkomstig waren uit het buitenland of zich daar afspeelden. Veel daarvan zijn bovendien aardig populair, zoals megahits Squid Game en Bridgerton. Kijkers die zo hebben kennisgemaakt met een nieuwe stad kunnen in juli in een select aantal steden via hun favoriete serie van alles te weten komen over die plek.
In samenwerken met SANDEMAN bied netflix van 11 tot en met 17 juli namelijk walking tours in Londen, Madrid en Parijs. Tijdens deze tours wordt je rondgeleid langs plekken die je herkent uit bekende Netflix-films en series. Onder andere La Casa de Papel, Bridgerton, Enole Holmes, Lupin en Emily in Paris komen aan bod, uiteraard alleen in de juiste steden voor de serie.
De tours bespreken allerlei behind the scenes details over deze series. Ook details over de echte geschiedenis van de stad kunnen voorbijkomen. Zo wordt er in Parijs het nodige besproken over de geschiedenis van film. Meer informatie over de tours kun je vinden op deze website.

Netflix abonnees kiezen vakantiebestemmingen door series

Netflix keuze om deze tours aan te bieden is iets logischer dan hij misschien lijkt. Volgens het bedrijf laten abonnees de keuze voor een vakantiebestemming ruimt twee keer vaker dan gemiddeld beïnvloeden door series die ze hebben gezien. Ook zou de interesse voor monumenten en lokale geschiedenis relatief hoog zijn.