Krijgen we ook een Knives Out Holiday Special?

News
woensdag, 04 januari 2023 om 17:30
daniel craig glass onion knives outf1672735161
Glass Onion: A Knives Out Mystery staat nog maar kort op Netflix, maar fans van de filmreeks van Rian Johnson, die in 2019 van start ging met Knives Out, willen nu al meer van Benoit Blancs escapades zien. Een derde film is al in de maak, maar schrijver Kelly Knox pitchte het idee van een Knives Out Holiday Special en nu heeft Rian Johnson reactie gegeven.
Knox' pitch voor een Knives Out Holiday Special kwam als een reactie op Johnson’s tweet van een interview met de TUDUM-blog van Netflix. Daarin werd de vraag gesteld of Benoit Blanc ooit een cross-over doet met The Muppets. Een idee dat volgens Johnson een goed idee is, maar het zou uiteindelijk meer een Muppet-project zijn dan een Benoit Blanc-project. Maar Johnson’s reactie op Knox was zeer uitgebreid. Zoals je hieronder kunt lezen.

Bioscooprelease belangrijk voor Johnson

In het interview op de TUDUM-blog, vertelt Johnson meer over zijn manier van werken. “Zoveel van wat ik probeer te doen, gaat eigenlijk alleen maar over proberen mijn hoofd leeg te maken en na te denken over wat er op dit moment in mijn hoofd omgaat. Hopelijk vertaalt dat zich op de een of andere manier naar wat er is op dit moment in onze gedachten is op het gebied van cultuur”, legt Johnson uit.
De regisseur zegt ook dat het belangrijk is dat zijn films in de bioscopen draaien - hoewel dat voor Glass Onion alleen in de Verenigde Staten het geval was- maar dat de derde film zo ver weg is dat hij niet weet hoe het filmlandschap er over een paar jaar uit zal zien.
“Het is heel belangrijk voor mij”, vertelde Johnson over de theatrale ervaring. “Met de Benoit Blanc-films is het leuke aan het maken ervan echt proberen het Hitchcock-ding te doen door het publiek als een piano te bespelen. Dus gewoon achter in theaters staan en Glass Onion zien spelen met menigten, het was zo’n opwindende ervaring. Het is als een drug.”