Netflix maakt YouTube documentaires gratis voor iedereen

    Leraren kunnen al een hele tijd documentaires van Netflix via Youtube in de klas streamen, terwijl deze voor anderen niet toegankelijk zijn. Nu de scholen gesloten zijn, wordt er veel vanuit thuis les gegeven. Daarom heeft de streamingdienst deze Netflix Original documentaires op haar Amerikaanse YouTube-kanaal gratis toegankelijk gemaakt voor iedereen.

    Hierdoor kunnen ouders die hun kinderen thuis les geven of leraren die dat via een videoverbinding doen toch hun lesprogramma volgen. In totaal zijn er tien documentaires beschikbaar waaronder Our Planet, Abstract en Babies. De documentaires zijn allemaal educatief en beslaan verschillende onderwerpen. Ook biedt Netflix de lesmaterialen die bij de documentaires horen gratis aan op haar blog.

    Niet alles beschikbaar

    Netflix probeert op deze manier het lesgeven voor leraren en ouders wat makkelijker te maken. Toch is niet alles beschikbaar, maar krijgen we alleen een selectie van de documentaires en lesmaterialen gratis. Zo is er van de serie Babies een aantal afleveringen te kijken en is alleen seizoen 1 van Abstract beschikbaar. Of Netflix in de toekomst nog meer documentaires en lesmaterialen toegankelijk maakt is onbekend.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.