Horner ziet klein probleem met gekibbel tussen Verstappen en race engineer

News
dinsdag, 01 augustus 2023 om 9:30
max verstappen gianpiere lambiase gp belgie 2023f1690874453
Max Verstappen wist afgelopen weekend de GP van België met overmacht te winnen. Tijdens de race was er alleen wel wat gekibbel met zijn race engineer over de boordradio. Teambaas Christian Horner vindt het niet erg, maar hij ziet wel een klein probleem.
Al sinds zijn eerste seizoen in de Formule 1 heeft Max Verstappen laten zien en horen dat hij niet zomaar over zich heen laat lopen. Bij Toro Rosso negeerde hij uitdrukkelijk een bevel van het team om Carlos Sainz aan zich voorbij te laten gaan. En ook bij Red Bull Racing komt hij geregeld met een passievol antwoord over de boordradio.
Gelukkig voor Red Bull en Verstappen zit er aan de andere kant van de radio iemand die goed weet om te gaan met zijn emoties. Het contact tussen race engineer Gianpiero Lambiase en Verstappen wordt vaak gezien als één van de beste relaties in de Formule 1, al komt het volgens Christian Horner soms over alsof ze een getrouwd stel zijn.
Dat gekibbel was ook weer aanwezig tijdens de GP van België. Zo was de Nederlander wel erg snel op zijn outlap en zette hij meteen de snelste raceronde neer. Lambiase kwam meteen met een sarcastische opmerking over de radio, meteen gevolgd door een opmerking van Verstappen dat hij ‘nog wel een keer naar binnen kan komen en het team wat pitstop-training kan geven’.

Geen problemen bij Red Bull

Volgens Horner is er geen slechte relatie tussen de twee, integendeel zelfs, al is er wel één klein probleem met het contact tussen de twee op de radio. Dat laat hij weten aan de aanwezige pers in België, waaronder GPblog.com.

“GP en Max zijn al samen sinds de eerste race dat Max in de auto stapte. Max is een veeleisende klant en je moet een sterk karakter hebben om daarmee om te gaan. Het enige probleem is dat er 200 miljoen mensen naar het gesprek tussen de twee luisteren. Soms is het een beetje vurig tussen die twee, maar je weet dat Max het soort karakter heeft dat hij heel snel zal opleven en het heel snel zal vergeten.”

Er lijken dus geen problemen te zijn bij Red Bull Racing. Het team kan vrijwel niets beter wensen na de eerste helft van het seizoen. Elke race is door het team gewonnen, de concurrentie is nog steeds ver verwijderd en er zijn al records verbroken.

Populair Nieuws