Fitbit Charge 6 onthuld met flinke Google-integratie

News
donderdag, 28 september 2023 om 17:00
fitbit charge 6f1695891971
Fitbit heeft de Fitbit Charge 6 onthuld, die ook gelijk te pre-orderen is bij verschillende winkels en webshops. De Charge 6 brengt onder andere vernieuwing middels een nieuwe, geavanceerde gezondheidssensor die gebruik maakt van machine learning algoritmes. Duidelijk is dat er een flinke samenwerking is met Google.
Smartwatch-liefhebbers hoeven niet lang meer te wachten op de lancering van de Fibit Charge 6. De nieuwe wearable verschijnt namelijk op 12 oktober. De grootste vernieuwing in de Fitbit Charge 6 is dat de samenwerking met Google flink merkbaar is, gezien het moederbedrijf van Google (Alphabet) de wearable-maker overnam. Zo zitten apps als Google Wallet en Google Maps ingebouwd in de nieuwe wearable van Fitbit.
Het nieuwe model brengt ook een verbeterde hartslagmeter die tot 60 procent accuratere metingen moet maken. Ook is het mogelijk om de Charge 6 te verbinden met gym-apparatuur om in real-time inzicht te krijgen in je hartslagdata. Uiteraard is ook de batterij verbeterd, waardoor je het nieuwe model zonder op te laden zeven dagen kunt gebruiken.

Fitbit Premium zit inbegrepen

Wie de Fitbit Charge 6 haalt, voor 159,95 euro, krijgt daarbij ook Fitbit Premium voor zes maanden. Het betreft de nieuwe abonnementsdienst die nodig is voor een aantal features, zoals Sleep Profile. Via deze feature kun je beter inzicht krijgen in je slaapprofiel, waarbij onder andere trends in je slaapgedrag gemeten worden.