Netflix komt met Tekken anime en deelt eerste teaser

News
maandag, 21 maart 2022 om 15:30
46559 bezig tekken revolution aangekondigdf1647859492
Een anime gebaseerd op de populaire vechtgame Tekken komt naar Netflix. De anime heet Tekken: Bloodline en volgt Jin Kazama op een pad van wraak dat leidt naar The King of Iron Fist Tournament.
Tekken kreeg al eerder een verfilming, maar deze live-action film uit 2010 werd niet bepaald goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes kreeg de film zelfs een beoordeling van nul procent op basis van recensies van critici. Ook producer en regisseur van de games Katsuhiro Harada was niet blij met de film en tweette: ‘’We waren niet in staat om toezicht te houden op die film; het was een wreed contract. Ik ben niet geïnteresseerd in die film.’’
Hoewel Harada dus niets van de film uit 2010 wilde weten, nodigt hij nu wel fans uit om de nieuwe trailer van de Netflix-serie te bekijken. Een goed teken dus. Als Tekken: Bloodline de games volgt, zal de serie niet alleen The King of Iron Fist Tournament, dat de controle over een machtig bedrijf als prijs omvat, tonen. Mogelijk zullen ook de intergenerationele machtsstrijd van de Mishima-familie die het bedrijf en het toernooi leidt en de bovennatuurlijke krachten en corrupte aard van de Devil Gene-mutatie die wordt gedeeld door familie de revue passeren.

Waar gaat de anime over?

De plot van de anime is als volgt:

‘‘’Macht is alles.’ Jin Kazama leerde de zelfverdedigingskunsten van de familie, Kazama-Style Traditional Martial Arts, op jonge leeftijd van zijn moeder. Toch was hij machteloos toen er plotseling een monsterlijk kwaad verscheen, dat alles vernietigde wat hem dierbaar was en zijn leven voor altijd veranderde.

Boos op zichzelf omdat hij het niet kon stoppen, zwoer Jin wraak en zocht hij de absolute macht om het af te dwingen. Zijn zoektocht zal leiden tot de ultieme strijd op het wereldtoneel: The King of Iron Fist Tournament.’’

Netflix is van plan om de serie later dit jaar uit te brengen. Een exacte datum is nog niet bekend.