Blizzard heeft geen interesse in NFT’s

News
dinsdag, 19 april 2022 om 14:30
activision blizzard hqf1627465674
Veel gamebedrijven hebben al eens aangegeven interesse te hebben in NFT’s en sommige zijn er zelfs al mee bezig. Er werd ook gedacht dat Blizzard er mee bezig was, maar dat lijkt nu niet het geval. Dat laat de president van het bedrijf weten op Twitter.
Onlangs dachten spelers van Blizzard-games dat het bedrijf plannen had om NFT’s te gaan gebruiken in haar games. Ze kregen namelijk een enquête te zien waarin gevraagd werd of ze als speler interesse hadden in verschillende nieuwe technologieën. Daarbij kwamen ook NFT’s voorbij.
NFT’s zijn enigszins controversieel, dus al snel werd het nieuws dat Blizzard ze misschien ging gebruiken opgepakt door VGC. Maar op dat bericht reageerde Blizzard President Mike Ybarra met een een vrij bondige verklaring: “Niemand doet NFT’s.”
Dat komt overeen met eerdere statements vanuit Blizzard. Zo sprak designer Jorge Murillo zich ook al eerder uit tegen NFT’s. Hij zei in januari te vechten om ze uit Overwatch te houden.

Wat zijn NFT’s?

Non Fungible Tokens, kortweg NFT’s, zijn unieke data-eenheden die het in principe mogelijk maken om eigenaar te worden van iets digitaals. Een aantal gamebedrijven proberen ze te integreren in games, maar spelers zijn niet snel overtuigd. Elk bedrijf dat zegt er mee te gaan werken kan dan ook rekenen op weerstand.
Overigens zijn er minder ontwikkelaars die serieuze interesse tonen in NFT's dan het misschien lijkt. Tijdens de Game Developers Conference is bijvoorbeeld gebleken dat zeker zeventig procent van de ontwikkelaars geen interesse heeft in NFT's.