Netflix komt met categorie voor “short-ass movies”

News
woensdag, 06 april 2022 om 13:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Lange films zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering, maar soms heb je die tijd gewoon niet. In dat geval heeft Netflix goed nieuws. In reactie op een Saturday Night Live-sketch heeft de streamingdienst een categorie toegevoegd voor korte films, onder de naam “short-ass movies”
Tijdens een recente aflevering van het Amerikaanse satirische programma Saturday Night Live bracht komiek Pete Davidson een sketch over een voorkeur voor korte films. Daarin liet hij weten dat hij graag een categorie zou zien op Netflix voor “short-ass movies”. Ondanks dat het een grap was, heeft Netflix geluisterd.
Netflix retweette de sketch met het bericht ‘goed idee’ en een link naar een nieuwe categorie. Hierin vind je films van minder dan negentig minuten (anderhalf uur). Mocht jij dus ook geen zin hebben in lange films, dan kun je nu heel makkelijk kortere opties vinden.
In de categorie vind je titels als Texas Chainsaw Massacre, verschillende Jackass-films, The Spongebob Movie: Sponge out of Water en beide Mr. Bean-films. Ook Oscar-winnaar Gravity staat er tussen. Het moge dus duidelijk zijn dat er ondanks de recente neiging naar langere films genoeg te zien is dat korter duurt.

Houdt Netflix een korte film categorie?

Deze nieuwe “short-ass movies” categorie lijkt vooral een grap, helemaal omdat Netflix deze categorie technisch gezien al had. Deze draagt de naam “Films korter dan 90 minuten”, dus het filter voor kortere films was er al. Wel kan gezegd worden dat de naam die Pete Davidson heeft bedacht misschien net iets duidelijker is, dus wie weet houdt Netflix die pagina ook online.