Netflix komt in augustus met opvallende Bob Ross documentaire

News
maandag, 26 juli 2021 om 15:00
rsz bob ross happy accidents betrayal and greed 00 24 43 19f1627299892
Netflix heeft vandaag haar releases voor augustus bekendgemaakt. Tussen alle films en series zit ook een opvallende documentaire over de schilder Bob Ross.
Bob Ross staat voor velen bekend als een bron van ontspanning. De schilder kwam in 1983 met zijn eigen show The Joy of Painting, waarin hij kijkers op een rustige manier op de hoogte bracht van al zijn technieken en iedereen leerde om niet bang te zijn om fouten te maken. Het programma was zo populair dat het liep tot 1994 en drie Emmy’s won, totdat Bob Ross ziek werd en overleed aan de gevolgen van een lymfoom.
Hoewel het programma in het teken stond van een blije levensstijl en het geven om je medemens, en dat voor velen nog steeds is, lijkt dat advies niet te zijn opgevolgd na de dood van Ross. Op 25 augustus komt Netflix namelijk met de documentaire Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed, zo wordt duidelijk uit de releaselijst van de streamingdienst. Volgens de documentaire bracht Ross blijdschap naar miljoenen kijkers over de hele wereld, maar werd er een schaduw over zijn business empire geworpen door een strijd over zijn ‘happy little trees’.

Nog meer grote Netflix releases in augustus

Naast Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed kunnen abonnees naar nog meer grote releases uitkijken op de streamingdienst. Zo zal op 23 augustus The Witcher: Nightmare of the Wolf verschijnen, een animatiefilm die gaat over Vesemir, de mentor van Geralt of Rivia. Ook zal Netflix komende maand het tweede deel van Riverdale seizoen 5 uitzenden. Liefhebbers van Jurassic Park kunnen ondertussen genieten van de release van Jurassic World: Fallen Kingdom.