'Apple wil Face ID toevoegen aan al haar producten'

News
maandag, 26 juli 2021 om 14:30
iphone 12 7f1603362873
De meeste iPhone-eigenaren gebruiken Face ID elke dag om hun smartphone te unlocken. Naar verluidt wil Apple de gezichtsherkenningstechnologie in de komende jaren aan al haar producten toevoegen.
Met Face ID heeft Apple de technologie in handen waarmee gebruikers razendsnel hun iPhone kunnen unlocken en de functie is dan ook geliefd bij velen. Sinds iOS 14.5 is het zelfs mogelijk om Face ID te gebruiken met een mondkapje op - mits je een Apple Watch om je pols hebt hangen - wat natuurlijk één van de grootste struikelblokken was voor de technologie tijdens de coronacrisis.
We zien Face ID alleen opvallend weinig terug in andere producten. Zo moet de iPhone SE het doen met een vingerafdrukscanner en heeft Apple ook voor de gloednieuwe iMac gekozen voor Touch ID op het toetsenbord. Dat terwijl de nieuwe all-in-one computer een perfecte bestemming leek voor Face ID. Maar volgens Mark Gurman van Bloomberg gaat daar verandering in komen. Hij claimt dat Apple in de komende jaren Face ID in elk product wil gaan stoppen.

Waarom niet nu al Face ID?

Of Apple daadwerkelijk al haar producten zal laten overstappen op Face ID, dat is nog even de vraag. Gurman stelde eerder dat de nieuwe iMac al de technologie zou krijgen, maar dat de implementatie werd vertraagd door een aankomende redesign van de iMac. Voor MacBooks zal Face ID bovendien een uitdaging zijn, omdat het scherm een stuk dunner is, waardoor het lastiger wordt om de benodigde sensor er tussen de passen.

Populair Nieuws