Netflix: 'Grote kans dat Squid Game onze populairste serie ooit wordt'

News
donderdag, 30 september 2021 om 11:00
squidgame unit 103 1280 1f1632989158
Elf dagen staat de serie nog maar op Netflix, en toch is hij nu al staat hij op de nummer 1 plek in elk land waar Netflix te kijken is: Squid Game. De streamingdienst verwacht dan ook dat de Zuid-Koreaanse serie records gaat breken.
Squid Game komt uit Zuid-Korea, een land met een grote broedplaats voor vele thriller- en horrorverhalen. Dat hebben de Zuid-Koreanen met deze serie maar weer is mooi bewezen. Squid Game is eigenlijk heel simpel: Speel zeven kinderspellen, maar wanneer je afvalt wordt je zonder pardon geëxecuteerd.
Die simpele opzet is alleen zeer populair. Dat heeft Ted Sarandos, de Co-CEO van Netflix, eerder deze week gezegd op een conferentie in Los Angeles.

Populairste serie op Netflix?

Maar de topman van Netflix verwacht niet alleen records als het aankomt op niet-Engelstalige shows. Sarandos acht de kans namelijk ook heel groot dat Squid Game uberhaupt de populairste serie ooit wordt op de streamingdienst.
Dat zou betekenen dat Squid Game zelfs Bridgerton voorbij zal gaan. De Zuid-Koreaanse serie doet het nu al beter dan La Casa De Papel en Lupin. Ook The Queen's Gambit is geen partij voor deze gloednieuwe show.