Grote acteur stopte bijna met de Harry Potter films

News
dinsdag, 27 september 2022 om 12:00
harry potter and the goblet of firef1664271257
Samen met Star Wars en The Lord of the Rings is Harry Potter één van de grootste franchises die de laatste decennia op het witte doek is verschenen. Toch besloot een grote acteur bijna om met de reeks te stoppen.
Door de Harry Potter-films zijn Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint in één klap gebombardeerd tot wereldsterren. Maar er waren ook een aantal ervaren en grote acteurs die meededen aan de films. Eén van de meest iconische karakters was Snape, gespeeld door niemand minder dan Alan Rickman.
Ondanks dat het succes van Harry Potter, besloot Rickman bijna om te stoppen met de reeks. Dat blijkt uit het dagboek van de in 2016 overleden acteur, gepubliceerd in The Guardian.

“Ik heb gepraat met mijn agent Paul Lyon-Maris over het stoppen met Harry Potter, wat hij denkt dat zal gebeuren. Maar we zitten weer met conflicterende projecten. Ik herhaal nogmaals geen Harry Potter, maar ze willen het niet horen.”

De opmerking van Rickman in zijn dagboek komt na de release van Harry Potter and the Chambers of Secrets, het tweede deel van de reeks. De reden voor het stoppen met de films wordt niet expliciet gegeven, maar mogelijk heeft het te maken met de bijkomende stress van de wereldberoemde franchise en druk op de set.

Aanvaring op de Harry Potter set

In een ander gedeelte van zijn dagboek vertelt Rickman namelijk over een aanvaring met een scherm en vervolgens regisseur Alfonso Cuarón op de set van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

“De day begon geweldig met een scherm die als een guillotine op mijn hoofd viel. Een plotselinge, snelle blackout gevolgd door een dag lang melancholie. Alfonso was stilletjes ballistisch tegen me. Ik hou te veel van hem om het lang te laten duren, dus ik jammerde en we losten het op. Hij staat ook onder de gebruikelijke druk voor Harry Potter regisseurs.”

Ondanks zijn poging om te stoppen met de films, is Rickman uiteindelijk tot het einde onderdeel gebleven van Harry Potter. De acteur verscheen ook nog in het allerlaatste deel, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, en Snape wordt nog steeds gezien als één van de beste karakters van de franchise.

Populair Nieuws