Wat worden de gratis PS Plus games voor augustus 2021?

Article
woensdag, 21 juli 2021 om 12:00
20210720 hunters arenaf1626803794
Sony gaat volgende week naar verwachting een nieuwe set PlayStation Plus games onthullen. De gratis PS Plus games voor augustus 2021 brengen in ieder geval een nieuwe PS5-game met zich mee en weer een paar PlayStation 4 spellen om van te smullen. Wij hebben hoge verwachtingen!

Hunter’s Arena Legends

Een game die al bevestigd is voor PS Plus leden is Hunter’s Arena: Legends. Deze game werd tijdens de State of Play aangewezen als gratis PS Plus game voor komende maand en dat geeft zowel PS4 als PS5 bezitters de mogelijkheid om flink met elkaar te knokken. Hunter’s Arena is namelijk een Player versus Player en Player Versus Environment Battle Royale game in een Aziatische setting.
Tijdens een potje kun je in de huid kruipen van een Hunter naar keuze en het opnemen tegen zowel demonen als andere spelers. In totaal zullen er maximaal 30 spelers tegelijkertijd deelnemen aan een gevecht en zoals bij andere Battle Royale games is het doel om als laatste op je benen te staan. Alleen dan win je de titel van dodelijkste Hunter!
20210612 falconeerf1623489885

The Falconeer Warrior Edition

Sony heeft er een handje van om een nieuwe release voor de PlayStation 5 als gratis PS Plus game aan te bieden. Games als Bugsnax en Soulstorm zijn al voorbij gekomen en we mochten al aan de slag met de PS5-versies Control en Maneater. In augustus gaat dat naar verwachting niet veranderen. Wij verwachten dan ook dat er een van de PS5 releases voor begin augustus gratis worden in de PS Plus line-up op de dag van release. De games die de eerste week van augustus uitkomen voor PS5 zijn onder andere Hunter’s Arena: Legends en The Falconeer: Warrior Edition.
Wij verwachten dat Sony insteekt op de de voormalig Xbox exclusive The Falconeer die onder andere naar de PlayStation 5 komt. Deze game was al even gratis voor Xbox Series X/S bezitters met een Xbox Game Pass abonnement en daarmee zou het van Sony een slimme zet zijn om die game ook aan PS5-bezitters cadeau te doen. De Warrior editie van de game voegt niet alleen de The Hunter content toe, maar geeft je ook toegang tot de nieuwe Edge of the World DLC en een Ormir draak om op rond te vliegen.
dead cellsf1589542945

Dead Cells

Elke maand is er in de PS PLus line-up ruimte voor een PS5 game, een PS4 blockbuster en vaak voor een indiegame. Daarbij probeert Sony de balans tussen singleplayer en multiplayer te bewaren door elke maand een afwisselend stel games neer te zetten. Deze maand zal er volgens ons onderbuikgevoel een heuse roguelike voorbij komen, namelijk Dead Cells. Deze game kent in augustus alweer zijn derde jaar op de PlayStation 4 en daarmee is het hoog tijd voor een plekje in de PS Plus line-up! Wij denken dan ook dat augustus de maand wordt dat we gratis aan de bak mogen met de game uit de stal van Motion Twin. Als Dead Cells gratis wordt, belooft dat een heleboel singleplayer plezier, althans, als je het niet erg vindt om honderden keren door te gaan. Dead Cells dropt je namelijk in een metroidvania-achtige wereld die elke keer anders is.
Één ding is elke keer hetzelfde en dat is dat je belaagd wordt door levensgevaarlijke vijanden. Je missie is natuurlijk om uiteindelijk bij de koning uit te komen, maar voordat je daar uitkomt ben je wel even zoet in deze game! Onderweg speel je wel allerlei wapens vrij die je in kunt zetten om de vele vijanden het hoofd te bieden, maar aan het einde komt het aan op tactiek en pure skills om te overleven.