Dit is volgens Japan de beste game ooit gemaakt

News
woensdag, 29 december 2021 om 13:30
breath of the wildf1590316319
Zo'n 50.000 Japanners hebben tijdens het TV programma TV Asahi gestemd op hun favoriete console game ooit gemaakt. De uitslag daarvan is bekend, en ergens ook wel verrassend.
Het programma TV Asahi heeft een top tien van console games ooit gemaakt, en deze is nu bekend geworden. De uitslag is redelijk versassend, aangezien er geen games als Red Dead Redemption 2 en Horizon Zero Dawn tussenstaan, die in het Westen juist heel populair zijn. Meer dan 50.000 Japanners hebben gestemd. De kroon is uiteindelijk genomen door The Legend of Zelda: Breath of The Wild.
Zo ziet de gekozen top tien er dan uiteindelijk uit:
  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  2. Dragon Quest 5: Hand of the Heavenly Bride
  3. Final Fantasy 7
  4. Animal Crossing: New Horizons
  5. Splatoon 2
  6. Dragon Quest 3: The Seeds of Salvation
  7. Super Smash Bros. Ultimate
  8. Chrono Trigger
  9. Final Fantasy X
  10. Super Mario Bros. 3

Naar welke consoles zijn er gekeken?

Er is niet specifiek gekeken naar één console, mensen die meededen konden kiezen uit games van alle consoles. Zo staan er games van de Nintendo Switch in de lijst, maar ook van veel oudere consoles. Veel van de spellen zullen je misschien bekend voorkomen, zoals Animal Crossing: New Horizons die onlangs uitgekomen is of Super Smash Bros. Ultimate.
De winnaar is uiteindelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild geworden, de nieuwste game in de geliefde Zelda-franchise. De allereerste Zelda game, The Legend of Zelda, kwam uit in 1986. Sindsdien is de franchise alleen nog maar gegroeid en tot een punt gekomen dat bepaalde versies van het spel maar liefst 4.000 dollar waard kunnen zijn.