Netflix: ‘Delen nieuw account sharing beleid was een foutje’

News
zaterdag, 04 februari 2023 om 11:30
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Dit jaar wil Netflix officieel een einde maken aan het delen van wachtwoorden met mensen buiten je eigen huishouden. Dit nieuws werd al niet positief ontvangen, maar toen eerder deze week details over hoe het nieuwe beleid er zou uitgaan zien uitlekte, maakte Netflix een hoop nieuwe vijanden. Niet veel later leek Netflix alweer terug te krabbelen, maar nu beweert het bedrijf dat het een foutje was.
Als je straks nog je Netflix-account wil delen met vrienden of familie waar je niet mee samenwoont, moet je straks extra gaan betalen. Doe je dat niet, wordt je account geblokkeerd. Volgens het beleid dat eerder deze week via de Netflix help desk van Costa Rica moet je iedere 31 dagen inloggen op je hoofdadres, anders word je ook geblokkeerd. Dit leidde uiteraard tot een hoop ophef en niet lang daarna ontbrak er van deze regel ieder spoor.

Zoekt Netflix naar een andere oplossing tegen account sharing?

Nu laat Netflix weten dat dit beleid al geldt in Chili, Costa Rica en Peru, maar nog niet wereldwijd. Een woordvoerder laat The Streamable weten dat als dit beleid in andere landen ingevoerd wordt de details eerst met klanten gedeeld zullen worden. Of deze regels ook voor andere landen gaan gelden is dus nog niet zeker. Gezien de ophef en de dreigingen van klanten om hun account op te zeggen, zou het dus goed kunnen dat Netflix een andere oplossing zoekt.
Wanneer er precies een einde komt aan het delen van je account in Nederland is nog niet bekend. In de VS moet er eind maart een eind aan komen, dus de streamingdienst deelt waarschijnlijk binnenkort meer details.

Populair Nieuws