Netflix deelt kijkersgegevens voor haar populaire films en series

News
dinsdag, 28 september 2021 om 14:00
pexels freestocksorg 987586 3f1625843971
Streamingdiensten scheppen vaak op over hun recordaantal kijke. Toch is het nog steeds moeilijk om nauwkeurig te meten hoe goed een serie het nou echt doet op een streamingdienst. Netflix deelde een kijk op de populairste series en films op haar streamingdienst.
Voor de series van Netflix is “Bridgerton” seizoen 1 de meest bekeken serie als het gaat om het aantal bekeken account en het totale aantal bekeken minuten. Voor de films is “Bird Box” de koploper als het gaat om het aantal bekeken minuten, terwijl “Extraction” de meest bekeken film is van het aantal bekeken accounts. Alle gegevens zijn gebaseerd op de eerste 28 dagen na de release van de titel.
De Koreaanse overlevingsdrama “Squid Game”, die op 17 september in première ging, ligt op schema om de populairste Netflix-serie ooit te worden. De serie is nu momenteel wereldwijd de nummer 1-show op de service.
Ted Sarandos, co-CEO van Netflix, deelde de gegevens direct nadat hij de met Emmy bekroonde komedie “Ted Lasso” van Apple TV+ afwees, die waarschijnlijk maar een klein publiek had. Streamingdiensten delen over het algemeen vrij weinig informatie over hun kijkgegevens.

Beste series

Op basis van de gegevens komen ook een paar andere topshows voor in de lijst, zoals The Witcher, Lupin, La Casa De Papel en Stranger Things. Dit zijn series die Netflix heeft aangeprezen als een van de meest succesvolle series op haar platform. Zowel Lupin en La Casa De Papel zijn geen Amerikaanse producties, maar staan wel hoog in de statistieken van de populairste Netflix series.
Netflix heeft op dit moment meer dan 209 miljoen betaalde streaming-abonnees wereldwijd.