League of Legends animatieserie komt snel naar Netflix

News
maandag, 27 september 2021 om 14:30
arcane netflixf1699613534
Het eerste hoofdstuk van de League of Legends serie Arcane zal 7 november op Netflix verschijnen. De serie is gebaseerd op de populaire wereld die gemaakt is door Riot Games en bestaat uit drie delen met drie afleveringen. Netflix en Riot Games brengen de eerste aflevering net na de League of Legends Worlds Finale uit op 7 november.
De première van de serie is een groot feest voor spelers van de game. De show is al een tijdje in de maak en zou oorspronkelijk in 2020 uitkomen. Dit werd uitgesteld naar 2021 wegens de coronapandemie. Riot Games heeft de serie al aangekondigd in 2019 voor het 10-jarige jubileum van League of Legends, maar zag er toen nog compleet anders uit. De serie wordt geanimeerd door Fortiche Productions, die al eerder korte animaties heeft gemaakt voor Riot.
Arcane gaat dieper in op het achtergrondverhaal van verschillende champions uit de game. Tijdens de afleveringen zien we hoe het eraan toe gaat in de stad Piltover en de onderwereld van Zaun. Verschillende champions spelen een rol in de serie, waaronder de zussen Vi en Jinx, van wie de stemmen worden ingesproken door Hailee Steinfeld en Katie Leung. Netflix heeft ook al de eerste beelden van de show getoond.

Nieuwe en bekende champions

Spelers zullen bekende champions uit de game herkennen naast Jinx en Vi. Zo hebben namelijk onder andere ook Caitlyn en Jayce een rol in de serie. Deze personages zijn allemaal afkomstig uit de stad Piltover. Er worden ook een paar nieuwe gezichten getoond aan de fans van League of Legends, waaronder Vander en Silco, die beiden afkomstig zijn uit Zaun.