Netflix cancelt weer geroemde serie na één seizoen

News
zaterdag, 10 december 2022 om 12:00
half bad first look1f1670669192
Het is weer zover: Netflix trekt weer de stekker uit een serie na nog maar een seizoen. Dit keer gaat het om Half Bad: The Bastard Son & The Devil Himself.
Half Bad: The Bastard Son & The Devil Himself staat pas sinds eind oktober op Netflix, maar de streamingdienst heeft nu al besloten dat er geen tweede seizoen komt. Het nieuws werd gebracht door productiebedrijf Imaginarium op Twitter:
‘’Half Bad is een serie waar we ongelofelijk trots op zijn, die geweldige recensies kreeg en zeer loyale wereldwijde fans heeft. Hoewel we teleurgesteld zijn dat we het verhaal niet kunnen voortzetten, hebben we ervan genoten om met zo’n getalenteerde cast en crew onze geliefde show tot leven te brengen.’’
Ook maker Joe Barton sprak zich uit op Twitter. ‘’Helaas heeft Netflix het inderdaad gecanceld,’’ schrijft hij boven de tweet van Imaginarium. ‘’Ik ben er zeer trots op en ik hield echt van de mensen met wie ik het mocht maken. Sorry dat ik het verhaal niet heb kunnen afmaken.’’

Goede recensies

The Bastard Son & The Devil Himself is gebaseerd op de boeken van Sally Green en volgen de zestienjarige Nathan, gespeeld door Jay Lycurgo, de zoon van s’ werelds meest gevreesde heks. Nathans zeventiende verjaardag is aanstaande, wat betekent dat hij snel zijn krachten krijgt. De ‘goede’ heksen vrezen dat hij net als zijn vader kwaadaardig zal worden. De serie werd door zowel het publiek als critici goed ontvangen, met Rotten Tomato-scores van 93% van critici en 92% van het publiek.
Eerder deze maand werd ook The Midnight Club na één seizoen gecanceld en ook voor Fate: The Winx Saga viel vorige maand na twee seizoenen het doek.