Deze serie verdwijnt binnenkort voorgoed van HBO Max

News
zaterdag, 10 december 2022 om 12:30
go1 6394681b54dc4f1670670410
HBO Max verbaasde eerder dit jaar met de beslissing om een grote lijst aan Originals te verwijderen. Wie had gehoopt dat het daarna klaar was heeft pech: er staat weer een serie op het lijstje.
Niemand kijkt raar op wanneer Netflix weer eens series en films verwijdert: immers gaat het om content waar de streamingdienst geen eigenaar van is. Voor enige tijd koopt het bedrijf de licentie en wanneer die afloopt wordt de serie of film verwijdert. Om Netflix Originals hoef je je geen zorgen te maken, maar Warner Bros. Discovery liet eerder dit jaar zien dat dit niet het geval is met HBO Max Originals. In minder dan een week tijd verwijderde de dienst twintig Originals.
Nu moet ook Gordita Chronicles eraan geloven. De komedieserie werd na één seizoen gecanceld. Als dat nog niet erg genoeg was voor de fans kunnen ze binnenkort dit seizoen niet eens meer terugkijken. Showrunner Brigitte Muñoz-Liebowitz deelde op Twitter het nieuws dat de serie van de streamingdienst verwijderd wordt.
Muñoz-Liebowitz liet eerder al weten op zoek te zijn naar een nieuw thuis voor de serie, maar vooralsnog is dat niet gelukt.

Waar gaat HBO Max' Gordita Chronicles over?

Gordita Chronicles gaat over een Dominicaanse familie die in de jaren ’80 naar de Verenigde Staten verhuist. De VS is toch heel anders dan ze zich hadden voorgesteld, maar de familie besluit er het beste van te maken. De serie wordt 19 december van HBO Max verwijdert. Wie Gordita Chronicles nog niet gezien heeft, heeft dus genoeg tijd: de serie bestaat uit tien afleveringen van ongeveer een half uur.