Netflix cancelt wederom geliefde serie

News
woensdag, 02 november 2022 om 16:30
fate the winx sagaf1667399911
Slecht nieuws voor fans van de Netflix-serie Fate: The Winx Saga. Na twee seizoenen trekt Netflix de stekker eruit.
Showrunner Brian Young laat op Instagram weten dat er een einde komt aan Fate: The Winx Saga. Young betreurt de beslissing van Netflix, maar geeft aan trots te zijn op wat de cast en crew hebben neergezet.

Wat is Fate: The Winx Saga?

Fate: The Winx Saga is losjes gebaseerd op de geliefde tekenserie Winx Club van begin 2000 over zes feeën die niet alleen les volgen op een magische school, maar ook nog eens regelmatig de wereld redden. Fate was een stuk volwassener dan het origineel, met meer geweld en seks. De serie ging vorig jaar op Netflix in première, maar niet zonder slag of stoot. Al voor de eerste aflevering te zien was hadden fans van het origineel al kritiek: zo ontbraken twee van de feeën uit de cast en was het karakter Musa niet langer Aziatisch.
Ondanks alle kritiek waren er ook genoeg kijkers die de serie wel leuk vonden en was de serie populair genoeg voor een tweede seizoen. Daarbij houdt het nu dus toch op, tot verdriet van de fans die hoopten op een vervolg.
Het is uiteraard niet de eerste keer dat Netflix een serie cancelt. Eerder dit jaar trok de streamingdienst ook al een streep door onder andere First Kill, Raising Dion, Gentefied, Pretty Smart, On The Verge en Resident Evil.