Netflix aangeklaagd voor afbeelden verkeerde persoon als moordenaar

News
zondag, 23 april 2023 om 11:30
the hatchet wielding hitchhiker 00 03 41 07f1682240960
Eerder dit jaar bracht Netflix de documentaire The Hatched Wielding Hitchhiker uit, een documentaire over een man die viraal ging door een heldhaftige daad. Al snel wordt hij zélf opgepakt op verdenking van moord. Een spannende documentaire dus, alleen is er een probleem: Netflix heeft een foto van een andere man gebruikt.
Caleb ‘Kai’ McGillvary ging in 2013 viral door een interview met Fox News. Hij vertelt hoe hij twee mensen heeft gered door de man die hen aanval zelf aan te vallen met een bijl die hij in zijn rugtas had. McGillvary werd een sensatie en mocht zelfs bij Jimmy Kimmel langskomen. Zijn populariteit was van korte duur, want al snel wordt hij gearresteerd voor de moord op Joseph Galfry.
Reden genoeg voor Netflix voor een documentaire, alleen nu heeft de streamingdienst wel een aanklacht aan zijn broek hangen. In de documentaire heeft Netflix namelijk een Instagram-foto gebruikt van Taylor Hazlewood, een ziekenhuismedewerker uit Texas. Volgens de rechtszaak toont de documentaire twee keer een foto van Hazlewood met een bijl in zijn hand, die naar verluidt van zijn Instagram zijn gehaald zonder zijn toestemming. De foto’s gaan gepaard met audio waarin de woorden ‘steenkoude moordenaar’, tekstbijschriften waarin staat ‘je kan nooit iemand vertrouwen’ en foto’s van McGillvary (per Variety).

Hazlewood eist 1 miljoen dollar van Netflix

Hazlewood klaagt Netflix daarom aan voor 1 miljoen dollar in schade, daarbij verwijzend naar het feit dat het incident ‘hem reputatieschade, stress, angst en angst heeft bezorgd’ en heeft geleid tot ‘een constante angst om toekomstige banen of relaties te verliezen omdat mensen denken dat hij gevaarlijk of onbetrouwbaar is’.
Netflix heeft volgens Variety nog niet gereageerd op de aanklacht.

Populair Nieuws