Nederlandse hogeschool komt met handige tool voor game-ontwikkelaars

News
woensdag, 28 september 2022 om 16:30
pexels hitesh choudhary 340152f1664374407
Game-ontwikkelaars die zich bezighouden met serieuze games, moeten zich vaak door een lastig moeras van AVG-regels worstelen. Het lectoraat HEMD van Hogeschool Utrecht heeft daarom nu een handige, gratis tool voor die ontwikkelaars gemaakt!
Ondanks dat Nederland geen groot land is, zitten er relatief veel game-ontwikkelaars. Een flink deel van de ontwikkelaars zijn alleen kleine studio’s, die niet de grote financiële middelen hebben zoals bijvoorbeeld Horizon Forbidden West-ontwikkelaar Guerrilla. Daardoor kunnen teams niet bestaan uit tientallen, zeer gespecialiseerde individuen.
Dat is normaal niet zo’n probleem, maar wel met de redelijk nieuwe AVG-wetgeving. Sinds 2018 worden er strenge regels gehanteerd op het gebied van persoonsgegevens. Die regels zijn bovendien zeer complex en geschreven in juridisch vakjargon, waardoor het voor ontwikkelaars vaak onduidelijk is of hun game aan de AVG-wetgeving voldoet.

Gratis advies voor game-ontwikkelaars

Gelukkig heeft het lectoraat Human Experience & Media Design (HEMD) van de Hogeschool Utrecht nu een nieuwe tool gemaakt genaamd GDPR Pitstop, die game-ontwikkelaars moet helpen met de AVG-wetgeving. De tool stelt ontwikkelaars in staat om eenvoudig en snel een quickscan of deepscan uit te voeren van hun project, waarna ze een resultaat aanbevelingen krijgen in begrijpelijke taal.
De tool kost niet veel tijd, maar kan een studio wel enorm veel kopzorgen en geld besparen. GDPR Pitstop is bovendien helemaal gratis om te gebruiken en is hier te vinden. Momenteel is de tool alleen te gebruiken in het Nederlands, maar er wordt aan een Engelse versie gewerkt, zodat ook andere ontwikkelaars in Europa ermee aan de slag kunnen.

Populair Nieuws