Krijgt Max Verstappen deze keer wel een huldiging in Nederland?

News
woensdag, 28 september 2022 om 17:15
si202203270590 newsf1648716828
In theorie kan Max Verstappen al aankomend weekend voor de tweede keer wereldkampioen worden. Na zijn eerste titel wilde de Nederlander geen huldiging in zijn thuisland, maar gaat die er dit jaar wel komen?
Het is bijna nog een formaliteit voor Max Verstappen om voor de tweede keer op rij wereldkampioen te worden in de Formule 1. Met nog zes races te gaan dit seizoen, heeft de Nederlander een voorsprong van maar liefst 116 punten op concurrent Charles Leclerc. Als de Monegask geen punt scoort dit weekend en Verstappen wint de GP van Singapore, dan is hij officieel kampioen.
Het is dan ook niet zo vreemd dat er alvast nagedacht wordt over de formaliteiten wanneer Verstappen zijn tweede titel pakt. Vorig jaar wilde de coureur van Red Bull Racing geen huldiging in Nederland, maar is dat dit jaar anders? “Laten we nog even afwachten, totdat het echt zover is”, laat zijn management weten aan GPblog.com.

Genoeg kandidaten voor een huldiging

Wil Verstappen een feestelijk ontvangst hebben in Nederland, dan zijn er in ieder geval genoeg steden die zich aanbieden. De gemeente van Amsterdam zou het namelijk ‘geweldig vinden’ als Verstappen zich laat huldigen in de hoofdstad. Volgens de gemeente is de Nederlander ‘van harte welkom’ om zijn tweede titel te vieren met zijn fans.
Daarnaast heeft ook Maastricht zich vorig jaar al aangemeld als kandidaat voor een huldiging. De grootste stad van Limburg zal voor Verstappen mogelijk wat meer aanvoelen als thuis, aangezien hij daar een groot gedeelte van zijn jeugd heeft gewoond. Als hij het nog dichter bij huis wil houden, dan kan dat ook in Montfort - de ‘thuisbasis’ van de familie Verstappen.