Nederlandse film Knor krijgt Gouden Film Award

News
donderdag, 05 januari 2023 om 18:00
unnamedf1672918388
De Nederlandse animatiefilm Knor, met een lief schattig biggetje in de hoofdrol, boekt succes na succes. Inmiddels heeft de film een Gouden Film Award gewonnen. Dit betekent dat al meer dan 100.000 mensen de film inmiddels hebben bekeken.
Knor is met een hype train bezig en dat al meerdere maanden achter elkaar. De film kwam vorig jaar in de bioscoop en heeft sindsdien drie gouden kalveren op zak. Ook is de film ingestuurd voor een Oscarnominatie.

Waar gaat Knor over?

Knor is een Nederlandstalige animatiefilm die gaat over het varkentje Knor en het meisje Babs. Het meisje is dol op het varkentje dat ze krijgt van haar opa, die ineens langs komt uit Amerika. Opa schijnt alleen hele andere plannen met het varkentje te hebben dan Babs doorheeft.

Knor is een hele verfrissende film die bedoeld is voor jong en oud en mooi de focus legt op onder andere vegetarisch voedsel. De film is niet alleen ontroerend, maar ook grappig. Daarnaast is de film simpelweg prachtig gemaakt en ook nog eens leuk om naar te kijken. De stemmen van de film zijn ingesproken door onder meer Jelka van Houten, Henry van Loon en Kees Prins. Zij maken de film een levendige verschijning om naar te kijken.
De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Abraham Tuschinski Fonds. 24 januari worden overigens de nominaties voor de Oscars bekendgemaakt. Dan komen we weten of Knor ook daadwerkelijk gaat meedingen voor een grote internationale prijs.

Populair Nieuws