Nederlandse acteur krijgt grote rol in populaire Prime Video-serie

News
vrijdag, 24 mei 2024 om 15:00
reacher seizoen 2
De Amazon Prime-serie Reacher heeft een belangrijke rol voor seizoen 3 gecast. En die gaat naar niemand minder dan ‘The Dutch Giant’ Olivier Richters.
Het personage Jack Reacher is erg populair geworden door de boeken van Lee Child. De titelfiguur werd eerst gespeeld door Tom Cruise in twee films, maar voor de Prime Video-serie Reacher koos Amazon voor een heel ander soort acteur.
Met een lengte van 1,91 meter en een flinke spiermassa, is Ritchson een compleet andere verschijning dan de 1,72 meter-lange Cruise. En bovendien één die beter overeenkomt met de beschrijving van het personage in de boeken.
In het nieuwe seizoen zal Ritchson alleen in de schaduw staan van een andere acteur. Amazon heeft namelijk bekendgemaakt dat de cast voor seizoen wordt versterkt door Olivier Richters, de Nederlandse acteur die ook bekendstaat als ‘The Dutch Giant’.
En die bijnaam is niet zo gek, want Richters is een ware reus met een lengte van 2,18 meter en als bodybuilder is hij fysiek ook een indrukwekkende verschijning. Eerder speelde hij dan ook als grote henchmen in films als Indiana Jones and the Dial of Destiny, The King’s Man en Black Widow.

Welke rol speelt Olivier Richters?

Het derde seizoen van Reacher zal het boek Persuader naar het televisiescherm brengen. Jack Reacher krijgt het in het verhaal de stok met Zachary Beck (gespeeld door Anthony Michael Hall), die de diensten heeft ingehuurd van de "doorgedraaide bodybuilder bodyguard’ Paul “Paulie” Masserella. Laatstgenoemde zal vertolkt worden door Richters.
Het productieteam heeft qua bouw goed gekeken naar de beschrijving van Paulie in de boeken. In het verhaal wordt hij namelijk omschreven als een man die ‘zes inch langer en waarschijnlijk tien inch breder qua schouders is’ ten opzichte van Reacher.
Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer seizoen 3 van Reacher verschijnt. Maar nu er steeds meer nieuwe castleden worden onthuld, zal de productie waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten.