Nederlands evenement voor YouTubers stopt ermee

News
woensdag, 13 juli 2022 om 16:00
youtube 1158693 1920f1585902445
Jaren lang was de Dutch YouTube Gathering (DYTG) het grootste evenement voor YouTubers in Nederland. Tijdens de coronapandemie was het niet mogelijk om het evenement door te laten gaan en nu lijkt het erop dat het na deze laatste keer nooit meer zal gebeuren.
DYTG stopt er na dit jaar mee, zo meldt de organistor in een video. Andere edities kwamen er veel mensen op het evenement af, met name jongeren die hun idool wilden ontmoeten. Op het evenement is het namelijk mogelijk om je favoriete YouTubers in het echt te zien. Op het evenement zijn daarnaast verschillende activiteiten om te doen en vele merchbooths waar je merchandise van je favoriete YouTubers kan kopen. Dit zul je voortaan dus alleen nog in pop-up shops of online winkels kunnen doen.
De organisatie achter de DYTG heeft laten weten precies waarom het evenement stopt. Eelco Kingma zegt dat hij niet vrijwillig de stekker uit het evenement trekt. Het gaat om de prijzen die stijgen, zo meldt hij aan Editie NL. Om YouTubers en influencers op het evenement af te laten komen moeten ze betaald worden. Eerder gingen de YouTubers er met liefde heen, maar nu zal er ook brood verdiend moeten worden met zulke uitjes.

"Je merkt dat het landschap van de influencers heel erg is veranderd. Vroeger woonden ze nog bij hun ouders en gingen ze nog naar school. Maar nu moeten zij ook de gasrekening kunnen betalen."

Om het evenement rendabel te laten zijn, zou een influencer ongeveer duizend euro mogen kosten, maar voor die prijs lukt het dus al niet meer.

Wat vinden YouTubers hier zelf van?

Enzo Knol, de grote Nederlandse Youtuber liet weten aan EditieNL dat hij eenmalig bij de Dutch YouTube Gathering is geweest. Maar hij zou niet weer gaan, omdat het 'zo slecht geregeld is. Het was onwijs druk. Ik wil niet dat fans zes uur lang in de rij moeten staan en veel te veel geld betalen voor een ticket'. Enzo Knol denkt dus niet dat het alleen maar aan de prijzen van influencers ligt maar ook gedeeltelijk bij de organisatie zelf.
De laatste versie van de DYTG wordt op 23 juli gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.

Populair Nieuws