Deze gratis shooter kun je al snel spelen

News
woensdag, 13 juli 2022 om 15:30
alara primef1657718429
ALARA Prime is een nieuwe tactical shooter game van ontwikkelaar Fall Damage. Het spel is nog niet uit, maar heeft binnenkort al wel een alpha test die je gratis kan spelen. Alles wat je hoeft te doen is hier een key claimen en dan de game activeren op Steam. De alpha test zal duren van 15 tot 17 juli.
Deze gloednieuwe shooter zal een free to play titel zijn en gaat uitgegeven worden door Level Infinite. In de game zullen drie teams het tegen elkaar opnemen, en om en om wisselen tussen aanvallen en verdedigen.
In de alpha zullen maar liefst dertien wapens en 22 gadgets beschikbaar zijn. Je kan alvast spelen in de Transmission game mode en de strijd zal plaatsvinden op de Power Plant map. Ontwikkelaar Fall Damage laat weten op de Steam-pagina dat ranked matches, custom matches, meer maps en meer wapens al onderweg zijn.
De gameplay die te zien is in de trailer van ALARA Prime laat zien dat de game veel tactiek zal bevatten, zo kan je bijvoorbeeld ook met een schild spelen in plaats van een geweer. Als je jaren geleden al gratis shooters op Steam speelde dan zal de game je misschien doen denken aan Dirty Bomb, een game die een tijdje geleden de servers definitief heeft gesloten. ALARA Prime ziet er wel een beetje uit als Dirty Bomb maar zal qua gameplay behoorlijk verschillend zijn en zich meer wenden naar een Counter-Strike- of Rainbow Six Siege-achtige stijl.

Wanneer komt de gratis game officieel uit?

Wanneer precies de 4v4v4 shooter uit zal komen is nog niet helemaal duidelijk. Op Steam staat al wel dat de verwachte release plaats zal vinden in 2023. Maar eerst zal je dus kunnen genieten van de alpha test.

Populair Nieuws