Viaplay komt met documentaire over Elon Musk

News
donderdag, 08 december 2022 om 16:30
elon musk royal society crop2f1670511031
Elon Musk fans opgelet! Er komt binnenkort een driedelige documentaire over de rijkste man ter wereld. De documentaire zal te zien zijn op de streamingdienst Viaplay.
In de driedelige documentaire zal Elon Musk vertellen over zijn leven, vanaf zijn jeugd in Zuid-Afrika tot de miljardair die hij nu is. In 1995 slaapt Elon Musk nog op de vloer van zijn kantoor, hij wast z’n kleren bij de locale YMCA terwijl hij het moeilijk heeft met het starten van zijn carrière.
In 1999 werd zijn eerste start-up verkocht voor maar liefst 307 miljoen dollar. Musk was destijds 27 jaar en had 7 procent aandelen in zijn bezit en verdiende aan die deal zon 22 miljoen dollar. Maar wie is Elon Musk eigenlijk? Met die vraag stappen de makers naar verschillende goede vrienden, familieleden, werknemers en zelfs vijanden. In de serie wordt onder andere stilgestaan bij het ontstaan van zijn allereerste start-up Zip2.
De makers van de Elon Musk documentaire duiken natuurlijk ook in de oprichting van autobedrijf Tesla en ruimtetransportbedrijf SpaceX. Over de recente Twitterovername gaan we helaas niks te zien krijgen, de opnames waren tot eind oktober.

Wanneer verschijnt de Elon Musk documentaire?

De documentaire over de rijkste man op aarde gaat op 5 januari in première bij streamingdienst Viaplay. In de trailer zien we de hoogtepunten en ook de mindere momenten uit Musks leven. De serie belooft erg interessant te worden. De trailer ziet er in ieder geval al spectaculair uit.