Geen telefoonnummer meer nodig bij Telegram

News
zaterdag, 10 december 2022 om 9:30
application gb2ce2fa45 1920f1670517397
Vanaf nu is Telegram ook te gebruiken zonder een bestaand telefoonnummer. In de 9.2 versie van Telegram zitten meer nieuwe functies. Telegram laat je voortaan een block-chain gebaseerde identiteit aanschaffen.
Voorheen had je altijd een mobiel nummer nodig om gebruik te kunnen maken van Telegram. Voor chatdiensten als Signal en Whatsapp heb je dat nog steeds nodig daarom ben je dus nooit volledig anoniem.
Je telefoonnummer is altijd veilig en op geen enkele manier te achterhalen beloofde Telegram voorheen, maar met de nieuwe 9.2 versie wordt het echt onmogelijk om jouw gegevens te achterhalen, dus ben je volledig anoniem. Hiervoor moet je via Telegrams eigen Fragment-blockchain een anoniem nummer kopen en betaal je hiervoor met Toncoin.

Wat is Toncoin?

Toncoin is Telegram’s eigen poging om iets met crypto te doen. Anonieme nummers krijgen het landennummer +888 en een piratenvlag. Telegram bood eerder al korte en mooie gebruikersnamen aan tegen betaling, die je ook met crypto kon afrekenen. Deze betaalmethode zou al meer dan 50 miljoen dollar hebben gedraaid in minder dan een maand voor Telegram. Hierdoor kan de app verder ontwikkeld worden.

iOS-app minder handig

In de iOS-app verloopt het nog wat stroever. Bij het opstarten van de nieuwe versie verschijnt de nieuwe mogelijkheid niet direct. In plaats daarvan moet je de landcode 888 intikken, waarna je kunt kiezen voor een anoniem nummer. Wellicht heeft dit te maken met de eerdere aanvaringen tussen Telegram en Apple. Pavel Durok (Telegram CEO) bekritiseerde Apple over bepaalde updates.
social media 6557345 1280f1670517689
In de 9.2 versie zit nu ook een algemene timer voor het wissen van je berichten. Dit zorgt ervoor dat berichten in nieuwe chats automatisch worden verwijderd. Dit geldt ook voor groepschats. Met Telegram topics kun je nu meer dan 100 mensen laten deelnemen en de onderwerpen worden nu in twee kolommen geopend.

Populair Nieuws