Na titel Verstappen blijft Hamilton doodstil op Instagram

News
maandag, 13 december 2021 om 19:15
vr 191117 bragp489117 1f1639412939
Lewis Hamilton is normaliter zeer actief op social media, met name Instagram. Sinds Max Verstappen alleen de wereldtitel in de Formule 1 heeft gewonnen, blijft het doodstil op het account van de coureur.
De Grand Prix van Abu Dhabi 2021 zal de boeken ingaan als één van de meest memorabele en controversiële races in de geschiedenis van de Formule 1. Na wat een vrij gemakkelijke overwinning voor Lewis Hamilton leek te worden, wist Max Verstappen toch nog de winst te pakken in de laatste ronde door een safety car. En daarmee meteen de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 te worden.
Na afloop van de race is Verstappen door zo’n beetje de hele wereld gefeliciteerd, of dat nu face to face was of via een belletje of social media. Hamilton feliciteerde de Nederlander vlak na de post-race interviews, maar de zevenvoudig wereldkampioen laat vaak ook via Instagram iets weten na een race. Sinds de titanenstrijd in Abu Dhabi gisteren is het op het Instagram-account van Hamilton alleen doodstil.

Waarom post Hamilton niks meer op Instagram?

Eén van de redenen die daarvoor te bedenken is, is dat Hamilton nog even alles moet laten bezinken. Dat is ook niet zo vreemd, want het is een bewogen en emotionele twee uur racen geweest. Wanneer je zicht hebt op je achtste titel en je naam voor eeuwig te cementeren als de GOAT, dan zal het even slikken zijn wanneer je in de laatste ronde van de race wordt ingehaald.
En in de ogen van Mercedes is de hele situatie niet reglementair verlopen. Dat is mogelijk een andere reden waarom Hamilton niks meer van zich heeft laten horen op Instagram. Ondanks dat een herziening door de stewards is afgewezen, laat Mercedes het er niet bij zitten. Het team gaat in hoger beroep en zal er een juridische zaak van gaan maken. Het is dus goed mogelijk dat het team Hamilton heeft geadviseerd om niks meer te delen op social media, want het zal alleen maar tegen hem gebruikt kunnen worden als hij bijvoorbeeld Verstappen op zwart en wit erkent als wereldkampioen.

Populair Nieuws