F1 op social media: de titelwinst van Max Verstappen

Article
maandag, 13 december 2021 om 17:30
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969
Je kan er eigenlijk niet omheen. Max Verstappen is nummer 1 geworden en is nu wereldkampioen. Dit blijft dus ook zeker niet onopgemerkt op sociale media. Mensen delen graag hun mening over de historische winst van Verstappen.
Het wereldkampioenschap was zeker nog niet besloten toen de Grand Prix van Abu Dhabi op zondag 12 december begon. Sterker nog, voor aanvangen stonden Max Verstappen en Lewis Hamilton precies gelijk in punten. Alleen aan het slot van de race werd echt duidelijk dat Max Verstappen de grote winnaar zou worden. Een historische overwinning. Hij is namelijk de eerste Nederlandse wereldkampioen van de Formule 1.

Overwinning voor Nederland

Door de overwinning van Verstappen voelen Nederlanders dat ze toch ook een beetje gewonnen hebben. De winst wordt dus ook uitbundig gevierd op Twitter. Vooral het laatste moment van de race, waardoor Verstappen kampioen is geworden, wordt vaak gedeeld. De race leek namelijk uit te lopen op een overwinning voor Lewis Hamilton, totdat er vlak voor het einde een safety car kwam: het mirakel waar Verstappen en Red Bull Racing op hadden gehoopt.

Britten zijn nog voor Hamilton

In de Formule 1 bestaat al langer een flinke discussie rond of bepaalde teams of coureurs een voorkeursbehandeling krijgen van de FIA. Verstappen zijn overwinning zorgt er dus ook voor dat de Britten denken dat er vals is gespeeld en dat Verstappen is voorgetrokken. Dat is opvallend, want voor Abu Dhabi werd er juist door Verstappen fans geroepen dat de FIA steeds in het voordeel heeft beslist van Hamilton. Net zoals bij het voetbal zullen fans het waarschijnlijk nooit eens worden.

Er kan vrijwel niets gebeuren zonder memes

Natuurlijk zijn er ook weer een hoop memes gemaakt over de winst. Vooral de strijd tussen Hamilton en Verstappen zorgt voor veel memes, maar ook andere grappen rondom momenten in de race worden veel gedeeld. Memes horen nu eenmaal bij sociale media.
Het is officieel dat Max Verstappen kampioen is, ook al heeft Mercedes wel bezwaar gemaakt op de uitslag. De beslissing van wedstrijdleider Michael Masi zal dus nog de komende maanden hard worden bevochten door juristen. Het is afwachten of aan het eind van het volgende seizoen de rollen hetzelfde zullen zijn of zullen zijn omgedraaid, maar voor nu hoeft hier nog niet aan gedacht te worden. Eerst mag Verstappen even lekker gaan feestvieren, voordat de blik op 2022 gezet zal moeten worden.