Na 12 jaar komt er toch een nieuwe Monkey Island game

News
dinsdag, 05 april 2022 om 18:00
screenshot 15f1649167206
Het is al even een tijdje geleden sinds we voor het laatst hebben gehoord van Monkey Island, de point and click klassieker uit de jaren '90. Nu, twaalf jaar na het laatste deel, komt er weer een nieuw deel in de franchise! Deze zal Return to Monkey Island gaan heten en wordt gemaakt door Ron Gilbert's Terrible Toybox in samenwerking met LucasFilm games en Devolver Digital.

Toch geen 1 april-grap

In een blogpost op 1 april liet bedenker Ron Gilbert weten dat hij een nieuwe Monkey Island game wilde maken. Iedereen dacht natuurlijk dat dit een grapje zou zijn, maar dat bleek toch anders nadat er een heuse trailer verscheen een paar dagen later. Waarom dan deze grap? Ron Gilbert heeft veel oude fans die zijn blog lezen, toch weer wakker geschud met deze grap. Dat kan je zien in de verschillende reacties op de blogpost, waar sommigen deze aankondiging geniaal noemen en anderen het nog niet helemaal geloven.
Op YouTube laat uitgever Devolver Digital weten dat het een hele uitdaging is geweest om de ontwikkeling van de game al twee jaar geheim te houden.

Weinig details over Return to Monkey Island

Waar Return to Monkey Island over zal gaan en wie het hoofdpersonage is, is nog niet bekend. Een gok die we wel kunnen maken is dat de game zich weer zal afspelen op Monkey Island en dat daar weer allemaal rare dingen klaar staan, waar wij weer lekker op kunnen klikken. Return to Monkey Island zal de zesde game zijn in de franchise. De vorige game, Tales of Monkey Island, werd gemaakt door Telltale Games en is uitgebracht in 2009.

Populair Nieuws